Dagens julskiva - Sufjan Stevens - Songs for Christmas

Tina Rosenfink 10:51 23 Dec 2018

Indieklassiker från det tidiga 2000-talet! Sufjan Stevens Songs for Christmas består av fem gulliga EP:s ihopsatta till en enorm katalog av julstämning, nu på vinyl. De flesta låtarna är traditionella jullåtar men självklart har Stevens lyckats smyga in några egenkomponerade sånger, som Sister Winter och Star of Wonder.

Den här julskivan är perfekt för när du pysslar med familjen eller spelar Monopol med dina vänner runt brasan eftersom det är mycket trevlig bakgrundsmusik. Dock så får jag inte den där upprymda varma känslan i bröstet som pampiga jullåtar ger mig. Det är tyvärr få låtar som sticker ut och ibland kan Songs for Christmas kännas som en enda lång sång.

 

Julgranens strålande stjärna: Come On! Let's Boogey to the Elf Dance!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt. 

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.