Children of Bodom - Hexed

Christoffer Bertzell 23:21 17 Mar 2019

Det är ingen hemlighet att Children of Bodom har låtit trötta länge. Det började ljusna något på den föregående plattan I Worship Chaos som visade upp nyanser för att öppna upp bandets inriktning. Bandledaren Alexi Laiho säger sig på detta album öppnat upp låtskrivandeprocessen mer och involverat hela bandet, vilket har gjort dem bara gott. På Hexed är det dock inte några nya häpnadsväckande influenser, men vad gör det när de för första gången på länge låter riktigt hungriga? Det gäller inte bara aggression i Alexis riffande utan framför allt i låtarnas melodiska struktur som får mig att minnas storartade verk som Follow The Reaper och Hate Crew Deathroll.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.