Boy With Apple - Walk in the Park

Love Carbin 00:00 13 Nov 2020

Boy With Apple debuterar med EP:n Walk in the Park. Det är en slags dream pop eller shoegaze, avlägset och samtidigt intensivt. Sången liknar den av Elizabeth Fraser i Cocteau Twins – att de tagit inspiration därifrån hörs tydligt. Här är det dock mer elektroniskt, och tyvärr också lite mer opersonligt. 

Jag tänker att egentligen all musik som kan beskrivas som “bakåtlutat” eller “chill” osv. måste ha någon egenskap som sticker ut, som lyssnaren kan fästa sig vid. De flesta spåren saknar denna egenskap, och jag har svårt att fastna för mycket, då det mesta känns något identitetslöst. Ibland finns den däremot, som på låten Iceage där bandet lyckats blanda sina influenser på ett sätt som blir mycket intressant. Där skapar de en slags “ljudvägg” (det känns oerhört klyschigt att ens benämna musik med såna ord, men vad har man för val, är det shoegaze så är det) som får mig att önska att resten av skivan varit liknande.

 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.