Bolywool - Canada

Love Carbin 00:00 28 Mar 2021

Brus bär alltid på en ljudande historia. Vanligtvis när vi tänker på brus tolkar vi det som ett icke-ljud, ett brus i bakgrunden. Men “vitt brus”, som det brukar kallas, innehåller faktiskt alla tonhöjder som det mänskliga örat kan höra – det vill säga motsatsen till ett icke-ljud. I musikalisk kontext agerar brus ofta som något som döljer musiken, eller förstör den. På Bolywools nya släpp Canada EP finns bruset med på många sätt. Det är inte ett experimentellt noise-album dock. Här används snarare bruset som poetiskt arbetssätt, traditionella låtar skrivs och täcks med brus. Sedan påbörjas själva skulpteringsprocessen, man karvar bort och lämnar kvar. Slutprodukten som vi hör är en vacker och trasig musik som bär spår av både rock, melankolisk filmmusik och experimentella ljudlandskap. Spännande, tycker jag.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!