Bolywool - Canada

Love Carbin 00:00 28 Mar 2021

Brus bär alltid på en ljudande historia. Vanligtvis när vi tänker på brus tolkar vi det som ett icke-ljud, ett brus i bakgrunden. Men “vitt brus”, som det brukar kallas, innehåller faktiskt alla tonhöjder som det mänskliga örat kan höra – det vill säga motsatsen till ett icke-ljud. I musikalisk kontext agerar brus ofta som något som döljer musiken, eller förstör den. På Bolywools nya släpp Canada EP finns bruset med på många sätt. Det är inte ett experimentellt noise-album dock. Här används snarare bruset som poetiskt arbetssätt, traditionella låtar skrivs och täcks med brus. Sedan påbörjas själva skulpteringsprocessen, man karvar bort och lämnar kvar. Slutprodukten som vi hör är en vacker och trasig musik som bär spår av både rock, melankolisk filmmusik och experimentella ljudlandskap. Spännande, tycker jag.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.