…And Oceans - Cosmic World Mother

Christoffer Bertzell 00:00 12 May 2020

Det är kul att se gamla band från det sena 90-talets extremare metal komma tillbaka och finska …And Oceans är en udda figur från denna svunna tid. Med excentriska medlemmar och underliga sångtitlar, inledde de karriären med ett tidstypiskt sound som vi känner igen från tidiga Dimmu Borgir, Ancient och Samael. Därefter utvecklades de till en sämre variant av industriell mörk metal, likt en sämre version av band som Sybreed och The Kovenant.

När de nu återvänder är det ett klart hårdare och mer välstrukturerat sound, som bottnar i black metal av den symfoniska sorten, fast med klar emfas på aggression där Old Man’s Child och Dimmu Borgirs album vid millenniet ligger nära till referens. En mycket positiv överraskning som förhoppningsvis får den uppmärksamhet den förtjänar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.