Sexy Slut Cinderella 9 yrs

Rebecka 18:32 24 Oct 2012

Så på onsdag nästa vecka är det alltså Halloween. Det är väl inte en enorm högtid här i Sverige, men big business i USA, vilket betyder att kostymshopar och liknande drar in sjuuukt mycket pengar på att sälja alla upptänkliga sorters kostymer, för kvinnor främst i versionen ”sexy”. Sexig hitta Nemo-fisk, sexig färgkrita, sexig sjuksyster och så vidare, vilket har lett till att Halloween inofficiellt kallas Slut-o-ween, eller Whore-o-ween på grund av alla dräkter som mest påminner om världens mest olämpliga barnkalas.

Och eftersom det främst handlar om kvinnor så är det knappast ont om diverse åsikter angående detta, de kan egentligen sammanfattas såhär: Var naken!!! Varför är du naken????

Å ena sidan – nästan uteslutande hypersexualiserade kostymer i varenda butik, för den som vill köpa sin dräkt (och detta verkar även gälla barn, Sexy Slut Cinderella 9 yrs). Det finns också vissa feministiska tankar om slut-o-ween som en högtid för kvinnlig sexual empowerment. Å andra sidan – en slags anti-slut-o-ween-rörelse som uppmanar kvinnor att klä sig mer ”originellt”, ”kreativt” eller bara rakt av ”anständigt”. En linje som drivs av både konservativa och feminister (med olika utgångspunkter naturligtvis). Konservativa röster är oroliga över ”inbjudandet till våldtäkt” och förundras över hur feminister kan uppmuntra Slutwalk men ogilla Slut-o-ween, feminister menar att kvinnor inte ska reducera sig till sexobjekt. Ja, men ni vet. Huffingtonpost med flera kommer med hjälpande förslag om kostymer som inte är sexiga katter, och det finns speciella hemsidor med tips till kvinnor ”med fantasi” (varför dom nu skulle behöva någons tips?) på halloween-kostymer minus sexet.

Jo, denna kostym fanns att köpa ett tag innan den blev indragen. Sexig Anna Rexia.

Och det finns väl en miljon olika anledningar till varför någon väljer att fira Halloween i en korsett från Martinshop och ett par kaninöron. Samhället som tvångsmässigt gör sex och kropp av anything female och en marknad som är besatt av sex. Viljan att klä ut sig men samtidigt inte släppa sin sex-appeal eftersom du som kvinna inte är så mycket värd om du inte är attraktiv. En dag på året då kvinnor har möjligheten att transa som kvinnor de i vanliga fall inte vill ses som, utan att förstöra sitt ”rykte” som fin flicka. Balansen mellan att vara åtråvärd men aldrig för tillgänglig. Allt det där vanliga.

Har inte så mycket att säga mer än: Så kul att ni kör. Så kul att prata om vad kvinnor borde ha på sig!!! Vi borde göra det mer!!!

Fler blogginlägg från Rebecka