Välkomstintervju: Möt våra nya bloggare i Creative North

12:01 27 Apr 2015


I dag presenterar vi det senaste tillskottet i vårt fantastiska blogg-gäng. Det är dags för en videoblogg! Och det med dokumentärfilmsskaparna Creative North.
 
Vilka är ni?
– Vi är två bröder, André och Jonny, som växte upp i norr – Sandviken för att vara exakt. Det är fortfarande väldigt oklart om det räknas som Norrland eller inte... Vi har båda alltid haft ett stort intresse för film och musik. Jonny är rebellen och André den lite lugnare. 
 
Vad gör ni?
– Vi driver ett filmproduktionsbolag på en gård ute på landet. Just nu håller vi på med två olika projekt. The Pearl Of Africa, vilket är en kommande dokumentärfilm om en ung transkvinna i Uganda. Delar av den berättelsen sänds just nu som webb-serie här på Nöjesguiden. Vid sidan av filmen håller vi även på att starta en Youtube kanal med dokumentärserier om Skandinavisk musik & kultur. 
 
Vad kommer er blogg innehålla?
– Vår vardag, hur vi en dag gör webb-serier om kända svenska kreatörer och en annan dag filmar en dokumentär i Uganda. Varje vecka kommer vi att sända ett avsnittt från någon av våra dokumentärserier. Bloggen kommer att handla om musik, drömmar och våld. 
 
Vad som ni har gjort är ni mest nöjda med?
– Utan tvekan The Pearl Of Africa. Att vi redan nu har kunnat beröra så många människor runt om i världen. Men också att vi har lyckats samla in 100 000 kronor för att kunna hjälpa Cleo uppfylla sin dröm om att genomgå en könskorrigering. 
 
Vad gillar ni med Nöjesguiden?
Tycker många av era längre intervjuer är grymma! Till exempel den som ni gjorde nyligen med Seinabo SeyNi är även väldigt duktiga på att lyfta fram frågor om jämställdhet, rasism och andra samhällsrelaterade ämnen.
 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!