tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

Redaktion 13:12 25 Sep 2014

1. Det finns inga dåliga kläder, bara fula

Så trött man är på sportmodet vid det här laget. Det är dags för folk att börja klä sig som vuxna igen och inte som tioåriga friluftare. Och apropå det…

 

2. Lorentz, vad har du i ryggsäcken?

Sveriges guldgosse fortsätter att krossa hjärtan även efter festivalsäsongens slut. Men, den stora frågan som vi alla ligger sömnlösa över är fortfarande obesvarad, vad har han i den uppenbarligen fullpackade ryggan? En extra vit hoodie? Öl? Alla sina känslor? 

 

3. Polisvåldet och nazisterna

Alltså, den sjuka känslan på stan som ligger och puttrar efter demonstrationerna mot Svenskarnas parti och SDU. Vad är det som händer egentligen? Granska polisen.

 

4. Malmö under vatten

Efter översvämningarna förra månaden som la källare, studios och ateljéer under vatten börjar vi planera inför ett liv i extrema miljöer. Förslag på ny slogan: Malmö – ett nytt Venedig på kloakvatten. Alternativt: Möllan Water World. 

 

5. Sjuttiotalistmannen

Efter att ha sett Turist slår skämten om sjuttiotalistmannen som ”slav för sin egen natur” som spön i backen. Ruben Östlunds oväntade distans till sin egen generations manlighet går så många varv att vi inte vet vad som är kul och sorgligt längre. 

 

6. De vuxna ätstörda

Minns ni hur folk med ätstörningar levde på Läkerol i högstadiet? Vi får exakt samma känsla när det byts frön och nötter i arbetsrummen. 

 

7. Urvattnade podcaster

De som en gång i tiden var bra har blivit riktigt kassa. Samma skämt/livshistorier/dynamik om och om igen.

 

8. Spotifys redaktionella material

Vi får inte nog av Spotifys livsstilsanpassade playlists för dig som vill ha ett soundtrack till ditt liv men verkligen inte har en egen musiksmak. Favoriter än så länge: ”Indie Folk for Focus”, ”Summer for Hipsters” och ”Lönehelg! – listan som får dig på perfekt partyhumör”.

 

9. ”Naturvin”

När vi precis lärt oss att göra IPA i duschen kommer stadens krögare och tvingar oss att börja gilla naturvin. Fruktansvärt handplockat, provocerande organiskt och eländigt småskaligt. Måste vi börja odla druvor på balkongen nu? Hoppas inte.

 

10. Aftonbladets Upworthy-ripoff – ni kommer aldrig gissa vad som hände sen!

Trots kass webbdesign och rubriker som ”Pojke lackar ur när mamman berättar att hon är gravid” har lajkat.se kommit upp i en miljon besökare. Det här verkar, tyvärr, vara framtidens ”journalistik”.

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2014.