Speltest: Microsoft Starfield

11:11 21 Aug 2023

Spelredaktören testar såväl handkontroll som hörlurar. 

Starfield Xbox Wireless Controller
Pris: 899 kr

Microsoft Xbox Wireless Headset Starfield Edition
Pris: 1 400 kr

Det har aldrig varit lättare att hitta en riktigt snygg handkontroll än hösten 2023. Och det är (delvis) Microsofts förtjänst. Inför den massiva septemberlanseringen av Bethesdas rymdäventyr Starfield har Microsoft verkligen slagit på stort när det kommer till kringprodukter. Om du inte känner att det räcker med att pynta knappt 700 kronor för spelet kan du även lägga drygt 3 000 kronor för samlarutgåvan och få bland annat en steelbook-variant av spelet samt ett fungerande armbandsur. Men de kringprodukter som lyft allra flest ögonbryn är den handkontrollen och det headset som släpptes ett par månader innan spellanseringen.

Funktionsmässigt är både Starfield-handkontrollen och hörlurarna mer eller mindre exakt likadana som originalen - och där ligger kvalitetsribban redan extremt högt (handkontrollen har dock betydligt bättre grepp än originalet). Det som sticker ut här är framför allt de visuella uppdateringar som gjorts. Handkontrollen kan mycket väl vara den vackraste som någonsin skapats. Med vita grundtoner, grå accenter och text samt röda detaljer är den subtil och ren. Den mäktigaste detaljen är de genomskinliga trigger-knapparna på baksidan där du kan se hur skakfunktionen rör på sig. På hörlurarna finns gulddetaljer, bekväma öronkuddar och en böjbar mikrofonbom där toppen är genomskinlig.

För Starfield-fanet är handkontrollen och hörlurarna ett givet måste - även om grejerna nästan känns för fina för att använda och smutsa ner.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera