FOTO: FELIX SWENSSON

Silvana Imam blir Hamlet

Redaktion 10:34 10 Oct 2023

Artisten gör teaterdebut och framför ny musik på Kulturhuset Stadsteatern.

William Shakespeares klassiker Hamlet sätts upp som moderniserad musikteater i regi av Sunil Munshi. I huvudrollen ser vi Silvana Imam som i samband med detta gör sin teaterdebut.
– Jag känner stark koppling med Hamlet och det är väldigt spännande att få bearbeta alla känslor och tankar om min tid på den här jorden, tillsammans med hela ensemblen. De säger att Hamlet är sjuk men vad är att känna kärlek i en värld av lögner? Sorg i en värld där alla låtsas? Hamlet är den sista strålen av äkthet och ljus i en förmultnad värld. Man kan inte begära ett friskt svar i en sjuk värld, säger Silvana Imam.

Pjäsen flätas samman av nyskrivna låtar framförda och producerade av Silvana Imam, som har inspirerats av Hamlets monologer. Sunil Munshis version av William Shakespeares klassiker kretsar kring konflikten mellan ungas drömmar och vuxnas maktspel. Hamlet och hans vänner driver en frihetskamp samtidigt som de jagar bekräftelse och kärlek.
– Jag vill skapa ett dystopiskt rike av glam och dekadens där sårbara ungdomar kämpar för att överleva i en värld som styrs av vuxnas maktfullkomlighet och skoningslösa samhällsordningar. Publiken får följa Hamlets frihetskamp som havererar i tragik - där nyskriven kaxig musik pumpar i maffiga shownummer à la arenakonsert varvat med tät dialog och mustiga scenbilder, säger Sunil Munshi. 

Hamlet har premiär på Kulturhuset Stadsteatern den 20 oktober. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!