Foto: Robin Smedberg och Fredrik Etoall.

Premiär: Pretty Young – Summer Nights featuring Juliander

Redaktion 07:33 10 Jun 2022

Stockholmsproducenten släpper en sommarbanger. 

Bakom artistnamnet Pretty Young hittar vi stockholmsproducenten William Ek, som på sitt purfärska släpp Summer Night har inspirerats av hederlig gammal disco.
– Det stämmer, det jag verkligen gillar med disco/funk är att framförallt att basgångarna är väldigt rörliga och skapar sina egna melodier. Det skapar en mycket snyggare harmoni i musiken istället för bara använda enstaka toner i basen. Jag älskar även den positiva känslan i musiken, mycket energi och trumkomp som får än att vilja dansa.

På låten, som släpps idag den 10 juni, gästas han av artisten Juliander som bland annat har turnerat som förband till Zara Larsson. 

Hur ser en perfekt sommarkväll ut enligt dig?
– 
Det beror verkligen på mitt humör, ibland kan en sommarkväll vara helt underbar när man bara tar det lugnt, tar en kvällspromenad och bara njuter av hur fin himlen är. Men samtidigt så kan även en perfekt sommarkväll vara när man umgås med sina närmsta vänner ute på krogen och sedan vandrar hem tillsammans mitt i natten när det börjar bli ljust igen.

Hur ser planerna för Pretty Young ut för resten av 2022?
– 
Mina planer är att fortsätta skapa ny musik och utvecklas ännu mer, få ut så mycket av det som det går. Jag vill också så småningom komma ut och spela lite, träffa folk som gillar ens musik och dela det tillsammans på ett sätt. Men musiken kommer alltid att stå i centrum, att försöka göra så bra musik som det går.

Summer Nights finns ute nu på de flesta digitala plattformar. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!