På Dirty Brunch får du börja hur tidigt du vill

Julia Frändfors 17:46 27 Jan 2012

Ramla in på förmiddagen, bli serverad en bättre brunch och börja festa på borden när ljuset släcks ner. Brunchfesterna är en trend som nu har arbetat sig fram till Stockholm och blivit verklighet tack vare Daniel Glasman och Markus Fowler på kommunikationsbyrån Dirty Butterfly. Tillsammans med Anders Forssberg och restaurang Buco Nero har de jobbat fram ett koncept som handlar om att ge folk en plats att leva ut galna fester på ett sätt som Stockholm inte sett tidigare. – Dirty Brunch är precis vad det låter som, säger Daniel. En stökig brunch där man börjar dagen med en drink, fortsätter med god mat och sedan går resten av dagen åt till att festa, dansa och leva runt.
Dirty Butterfly har länge haft en vision om att ställa till med riktiga brunchfester à la New York, där stans gladaste och hårdast festande publik kan träffas dagtid och festa som om det vore mörkaste natten.
Vill Stockholm vara New York?
– Vi tror inte att Stockholm vill vara New York, säger Daniel. Stockholm har en tillräckligt stark egen identitet för att inte behöva titta för mycket på andra städer eller länder. Men däremot är New York en stor inspirationskälla.
Varför?
– Det är tacksamt att ta hit ett så starkt koncept som brunchfest därifrån, men precis som mycket annat handlar det inte om koncept utan om genomförande. Utan rätt folk och rätt festupplägg tror vi inte att dagsfest som koncept nödvändigtvis hade blivit så lyckat.
Vad ska Kreti och Pleti offra för att få vara en del av detta?
– Dirty Brunch bygger så mycket på ett tvärsnitt av det nya Stockholm, vi är ute efter en dynamisk blandning av folk så det är svårt att ange ett speciellt sätt för att få vara med. Brunchen tilltalar allt från kreddfolket inom de kreativa branscherna till stekare och allmänt festligt folk. Vi gillar folk som gillar att festa, är du sådan är du alltid välkommen på Dirty Brunch.
Är det inte bara en exremt bra ursäkt för att bli full mitt på dagen?
– Det är en extremt bra ursäkt för att ha kul mitt på dagen!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!