Olof Dreijer: "Jag kan inte minnas när jag spelade i Göteborg senast"

14:52 5 Feb 2019

Olof Dreijer spelar på premiären av Lounges nya klubb HAUS lördagen 9 februari.

DJ Coolof, Oni Ayhun och The Knife. Kärt barn har många namn, men på lördag spelar Olof Dreijer under sitt eget på premiäröppningen av HAUS. Vi tog ett snack med honom.

Tjena Olof! Hur är läget?
– Bra!

Hur längesedan var det du spelade i Göteborg?
– Oj, jag kan inte minnas när jag spelade i Göteborg senast.

Du spelar på den nya klubben HAUS på Lounges den på lördag, vad får vi se där?
– Festlig dansmusik! Jag spelar ganska blandat, afro-beats, baile funk, house, RnB, kuduro. Allt möjligt som jag tycker är kul att dansa till.

Tidigare i karriären har du gjort protester mot ojämställdhet inom musikbranschen, till exempel genom att inte spela när line-up:en består av mer än hälften män. Hur tycker du att jämställdheten inom musikbranschen har utvecklats?
– Ja precis, jag brukar vara på bokarna om att jobba med representationen på scenerna. Det brukar fungera bra. Det blir långsamt bättre och bättre. För typ tio år sedan när jag började bråka med folk om detta hände inte så mycket på den fronten. Men nu sedan ett par år tillbaka så börjar folk långsamt att fatta grejen.

Vad är det sjukaste stället du någonsin spelat på?
– På ett Halloween-rave i Bogota 2008, det var flera tusen personer utomhus mitt i natten som hade klätt ut sig till The Knife på olika sätt. I apsminkning eller papiermaché-näbb. Det var ganska märkligt men rörande förstås.

Sist men inte minst, vilken är den bästa gå hem-låten? 
– En så dålig låt som får alla att gå hem eller en låt som får en att vilja ge hem med någon? Om det är det senare säger jag Boogie Oogie Oogie - A Taste Of Honey.

Olof Dreijer spelar på HAUS på Lounges lördagen 9 februari. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!