Möt arrangören av Black Herstory

15:12 20 Feb 2019

Lördag 23 februari anordnar Veronica Odetunde evenemanget Black Herstory på Blå Stället i Angered.

Veronica Odetunde är född i Hammarkullen, Göteborg. När hon var 12 flyttade hon till Utby och när hon var 20 år tog hon sitt pick och pack och flyttade till Los Angeles för att plugga. Nu, sex år senare, är hon tillbaka i sin hemstad. Förutom att jobba som frilansskribent driver hon också ett populärt Instagramkonto där hon delar med sig av sin poesi. Hon skriver om kroppen, kärlek och sex.
– Jag hängde så mycket på Instagram och kände att om jag ska fortsätta göra det får jag göra någonting bra. Jag började dela med mig av personliga texter och folk uppskattar det jag gör. Vi lär oss av varandra och det är det jag vill.

23 februari anordnar Veronica Black Herstory i samband med Black History Month. Ett evenemang som håller till på Blå Stället i Angered där syftet är att lyfta svarta kvinnor och ickebinära som på ett eller annat sätt uttrycker sig konstnärligt.
– I USA uppmärksammas Black History Month på ett helt annat sätt än här. Jag ville göra någonting och valde att fokusera på svarta kvinnor och ickebinära. Jag kontaktade vissa konstnärer och poeter jag ville ha med. Bland andra Mariama Jobe som är välkänd i poesivärlden och ska vara med i ett boksamtal på scen.

Förutom boksamtalet kommer dagen bjuda på utställningar och diktuppläsning. Allt gjort av svarta kvinnor och ickebinära.
– Jag hoppas att det tas emot väl. Jag vill visa att här är vi. Att vi kan och att vi finns. Det är tyvärr ofta samma personer som får synas. Jag tycket att detta är ett bra sätt att lyfta andra.

Vilka borde besöka Black Herstory?
– Alla. Jag vill inte att någon ska känna att den inte är välkommen på grund av att vi är svarta kvinnor och ickebinära eller på grund av att det är Black History Month. Det handlar om att vi ska fokusera och prata om oss. Men alla får vara med.

Här hittar du mer informaton om evenemanget. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!