Nöjesguidens favoriter vecka 4

12:00 27 Jan 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Zara Larsson

I veckan släpptes den första singeln från Zara Larssons kommande fjärde album, Can’t Tame Her. Det är också det första släppet på hennes nystartade bolag Sommer House. Låten som är gjord tillsammans med MNEK, MTHR och producenten Danja är en glossig, 80-talsinspirerad och synttung poplåt.

Sam Smith

Ett av veckans större släpp är Sam Smiths fjärde album Gloria. Texterna är fokuserade på personlig utveckling och vill gräva djupare än tidigare musik. Smith är ju mest känd för en lång rad enorma pophits, som tyvärr tenderat att vara rätt ansiktslösa och opersonliga. Det nya albumet är ett steg i rätt riktning och låter Smith använda sin röst på nya sätt.

GERD

GERD hann med att både debutera och släppa sin första EP förra året. I år är det dags för ett debutalbum och först ut är låten Stay. ”Den handlar om desperation och rädsla för att bli lämnad efter att man hittat kärleken under sommaren, som börjar gå mot sitt slut. Om att välja att stanna med varandra i en värld som är i ständig förändring” skriver hon i ett pressmeddelande.

Tiger

Riks8an är den senaste singeln från albumet Tango i natten som släpps i april. Det är en lunkande och solig indiepoplåt.  ”Riksväg 8 är en väg vi sett allt för många gånger från olika fordon sedan uppväxten. Vi ville skriva en låt som fångade känslan av hur märkligt det är att återvända hem och se att allt har förändrats – och samtidigt ingenting. Låten är lite som en roadtrip genom Österbotten”, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Rosalía

LLYLM (Lie Like You Love Me) heter den nya låten från Rosalía, som är hennes första låt att ha hela verser på engelska. I början av förra året släppte artisten albumet Motomami. Nyligen släppte hon en remix av sin låt Despechá tillsammans med Cardi B.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!