Nöjesguidad: Lotta Lundgren

Redaktion 10:54 24 Jan 2013

Fotograf: Maria Wretblad

Veckans nöjesguide är programledare, matskribent och all världens karisma inkapslad i en person. Lotta Lundgren håller just nu på att skriva på en framtida bästsäljare om sex, feminism, pengar, kärlek, människor och mat, och allra helst skulle vi vilja att hon adopterade oss. Här guidar hon Stockholm till sina Döskalle och Mästerligt. 

MUSIK

  Kärnan i min musiksmak består av den tidlösa musikgenren finstämda tjejerEgentligen tror jag inte att jag behöver så mycket annat, men eftersom jag har reklambyråbakgrund lider jag av den här paniska rädslan att få gammal musiksmak och börja tycka att det är okej att dom spelar Jump med Van Halen på SVT:s firmafester och sådär. Idag har jag lyssnat på Lost in the trees och Bat for lashes. Tack för att jag får berätta det i digitala medier. 

 Det har förekommit lysande undantag men generellt blir jag bedrövad av nästan allt som sjungs och spelas i Så mycket bättre. Nästan inget blir bättre. Ibland får jag känslan av att de här människorna sårar varandra djupt även om det känns mysigt just då och där. 

FILM

 Jag får inte gå på bio så ofta som jag vill, så när jag går vill jag ha full valuta för pengarna; tårar ska spruta, man ska vara mållös efteråt och känna att man vill göra om hela sitt liv. Det är rätt mycket begärt för en hundring, jag är medveten om det. 

 NK Leksaker tvingade på ungarnas farmor två biljetter till filmen om Prinsessan Lillifee och någon jädra enhörning. Den var lätt fyra timmar lång och så utstuderat dålig att jag måste dra slutsatsen att den gjorts av ett gäng vuxna som verkligen hatar barn. Sorgligt. Många barn är faktiskt trevliga. 

MODE

 Det får gärna vara lite mjukt och luddigt, det ska sitta åt där jag är som smalast och det ska ha rolig färg. Då tar jag på mig det. Annars gör jag inte det. 

 Det är tråkigt när ett par jeans som man verkligen trivts i helt plötsligt dör. Fattar aldrig vad det är som händer. Ena dagen lever dom. Nästa dag är det som att trä på sig en tvådelad säck. Man tvättar och tror att det ska hjälpa, men nej, dom har lämnat in. 

KLUBB

 Förr i tiden fanns det också klubbar! Dom var jätteroliga och jag gick ofta dit! En riktigt bra kväll slutade med att man först blev hotad med stryk av Leila K inne på tjejernas toa och sen hakade på några killar som visste ett fint ställe där man kunde bada. Tanken att man kunde bli våldtagen eller värre existerade inte. Så länge sen var det jag gick på klubbar. 

  Allvarligt, jag skulle aldrig gå på klubb idag. Folk skulle tro att det var Farsor och morsor på stan som var där och kollade läget. Så sluta skicka inbjudningar. Jag kommer ändå inte. Jag ligger hemma i soffan och läser tidningen Fokus om fredagkvällarna och är helt nöjd med det. 

KROG

 Det finns så mycket bra mat och begåvade krögare i den här stan att det blivit hopplöst att hålla ordning på allt och alla. Väldigt bra att dom sänkte matmomsen också. Snart går det kanske till och med att driva restaurang som inte är en pizzeria och faktiskt få lite lön för mödan. 

 Det är tydligen fullkomligt omöjligt att öppna en restaurang som inte är en pizzeria i Gröndal där jag bor. 

KONST

 Just nu finns det en myntaglass med buffelyoghurt, färska örter och krossad maräng på menyn på Mathias Dahlgrens Matbaren. Den ser ut lite som när det snöar i september. Finaste konst jag ätit på länge. 

 Den här Elisabeth Ohlsson-konsten. 

TV

 SVT har krystat ut ett hel pärlband av praktprogram den senaste tiden. Och Allt Faller måste vara den bästa dramaproduktion som gjorts på TV4.  

 Kan vi inte bara få göra en säsong till av Historieätarna? Alla verkar ju gilla det programmet. 

DRYCK

 Varm öl till frukost. Mysigare än man kan tro om man har det kallt hemma!

 Kalla mig galen men jag tycker inte att en drink ska kosta 150 kr. 

LÄSER

 Nina Björk, Anders Fager, Bodil Malmsten och Giles Coren. Läser alla samtidigt men bara lite i taget. Vill inte att någon ska ta slut. 

 Jävla less på alla dessa deckare som folk ska spruta ur sig i tid och otid. Sluta skriva dem! Sluta läsa dem! Ryck upp er!

LÄNKTIPS

 Efter alla dessa år har man äntligen fått ett CV. Av en okänd kvinna som heter Julia Wallin. Tack Julia. Jag är rörd.

 

 

 

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!