Kodjos kritik mot Skansen-Jonas bög-skämt

12:50 8 Feb 2017

Jonas Wahlström bög-skämtade i Morgonpasset. Nu säger Kodjo Akolor ifrån.

På onsdagsmorgonen var Jonas "Skansen-Jonas" Wahlström inbjuden till radioprogrammet Morgonpasset. Då passade han på att dra ett bög-skämt.
– Vi lanserade våra nakenråttor som vandrande penisar, varenda bög i hela Stockholm var ju här, sa han i programmet.

Efteråt gick programledaren Kodjo Akolor, som även sa ifrån under sändningen, ut och kritiserade uttalandet på sin Facebooksida.

"Okej så här är det idag så sa Jonas Wahlstörm ett jävligt opassande skämt om homosexuella.Som jag kände inte vara ok och sa det. Detta resulterade i att vissa tycket att det var bra. Men att som vanligt så är det alltid någon som måste dra PK argumentet. Att vara PK är inte något dåligt. Det handlar helt enkelt om att man tar hänsyn till att människor är olika och att ord kan såra en människa", skriver han och fortsätter:

"Att var PK handlar om att man kan tänka tillräckligt långt innan man öppnar käften för att inse att den/dom man pratar om på ett nedvärderande eller icke genomtänkt sätt inte tycker att det är kul eller enbart sårande. Så om du känner att du absolut inte har någon empati eller inte kan tänka innan du talar var kör på din linje och va inte PK men bespara oss andra från dina åsikter. Att trampa på en annan människa i ord eller handling är inte och kommer aldrig att vara en mänskligrättighet. Slut på meddelande ha en bra dag".

Uppdatering: I en intervju med Nöjesbladet förnekar Skansen-Jonas att det skulle ha varit ett skämt.
– Det var inget skämt, det var ett faktum. De är lite skrynkliga, lagom stora, skära och hårlösa. Vi lanserade dem så, gaytidningen QX gjorde stort reportage och många kom och tyckte det var kul, säger han.

I sitt försvarstal klämmer han in citatet som ingen sund person med sunda värderingar någonsin slängt sig med.
– Vad är pk? Jaha, jag säger som Fritiof Nilsson Piraten: ”man kan inte prata om en stoppnål utan att nån enögd jävel känner sig träffad”. Det var inte menat som något ofördelaktigt skämt, det var ett faktum. Jag anser inte att jag trampat på någon, jag bara konstaterade att även homosexuella personer tyckte att det var kul och kom och tittade. Och då menar jag inte homosexuella som en speciell grupp, som ”dom där”, säger han.

Stad: 
Kategori: 
4 Visa kommentarer (4)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!