Kim Kardashians senaste diettips: #suckit

16:41 8 Jun 2018

”Där det finns body shaming-dieter finns det influencer marketing”, som det gamla ordspråket lyder.

“Got cravings? Well girl, tell them to #suckit” står det på webbshopen för nylanserade Flat Tummy Lollipops vars syfte är att “suppress your appetite” och “kick your cravings”. Kim Kardashian var snabb med att marknadsföra klubborna, vilka hon beskrev som ”literally unreal” och kompletterade bilden (där hon demonstrativt suger på en klubba) med en rabattkod till hemsidan.

Är det något människor världen över har gemensamt så är det väl ändå att kollektivt älska, hata och konsumera Kardashians. Och vad kan vara bättre än ett genuint tips från en hälsodrottning som Kim? Waist trainers, måltidsersättning och sugar bear-vitaminer har hållit generationer av Kardashians i form för instagramvänliga bilder. Jag kunde helt enkelt inte låta bli att titta närmare på den senaste rekommendationen.

Utöver de nya hungerdämpande klubborna säljer företaget Flat Tummy Co även Flat Tummy Tea och Flat Tummy Shake, allt för att hjälpa oss tjejer med bukfett att få en plattare mage (och möjligtvis lite bieffekter från laxermedlet).

Men viktnedgång kan vara svårt. För att hjälpa oss ännu mer på traven delar de med sig av sina nio bästa Flat Tummy Tips och vad vore jag egentligen för girl power-supporter om jag inte delade dessa vidare till mina medsystrar? Här har ni mina tre favoriter:

1. Cut back on veggies
För att inte få i sig onödigt socker och stärkelser från till exempel broccoli och blomkål rekommenderar Flat Tummy Co att minska intaget av dessa. För enkelhetens skull kanske vi kan ta en klubba istället?

2. Eat less
”Ärligt nu, de flesta av oss skulle kunna äta mindre portioner”, menar dem. Det tar dessutom 20 minuter för hjärnan att förstå att vi är mätta, så det är viktigt att vi äter våra små portioner långsamt. Om ni mot förmodan fortfarande skulle vara hungriga efter 20 minuter är det fritt fram att gå loss på en andra portion.

3. Yes, you need new gear
Köp nya sneakers! Eller köp vad som helst egentligen. Jag kan redan föreställa mig en ”Hon köpte en ny sport bh och du kan aldrig ana vad som hände sen”-artikel om någon som fick plattare mage efter att hon började shoppa mer på Lulu Lemon.

Känner ni er skrämda av att behöva göra ändringar i kosten? Oroa er inte, det finns mer stöd att få. Trots att Flat Tummy Co beskriver sina egna produkter som ”super delicious and 100% babe friendly” är de ödmjuka nog att förstå att vi ibland vill konsumera annat också. På deras instagramkonto blandas marknadsföringen med bilder på donuts där de skriver att nationella donutdagen kan vara varje dag om vi så vill eftersom att vi är grown ass women som bestämmer själva.

Med alla dessa tips och en kontinuerlig konsumtion av pulveriserade middagar, grönt te med laxermedel och rörsockerfyllda klubbor bör ni få en platt mage på nolltid.

Nej, förlåt. Jag skojade. Flat Tummy Lollipops är årets kanske sämsta idé och jag råder alla att hålla sig borta från dem. Och från att ta Kim Kardashians ord för sanning. Att följa henne på instagram är ett förbjudet nöje som jag själv inte är redo att ge upp än, men om man går i tankarna att börja ta diettips från Kim så finns det många konton att följa som faktiskt är hälsosamma på riktigt. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!