Karsten Torebjer spår 2017

13:37 8 Dec 2016

Karsten Torebjer växte upp i Danmark som ett alldeles vanligt barn fram tills han var fyra år. Om det var en slump eller ödet som gav honom gåvan, det vet han inte.

Allt började på en kyrkogård. En väldigt passande plats. Karsten var bara fyra år. Han lekte och råkade sparka ner en boll i en öppen grav. När han skulle ta bollen ramlade han själv ner och kunde inte komma upp igen. I ett dygn låg lilla Karsten i graven. Dagen därpå skulle det hållas en begravning, men ingen märkte att Karsten låg i graven.

– De kastade ner kistän och fyllde på med jord. Det blev becksvärt. Plötsligt kunde jej höra hans ände snäcke med maej: ”Vaffän ligger du här för? Det äer ju min grav!” ”Jej skulle bare hämta min boll. Vad dog du äv? ”Jej låg i badkaret och rostade mäckor. Svinefärligt... en mäcka blev blöt och fästnade i fel strupe, berättar Karsten.

Efter mötet med sin första ande fortsatte Karsten att kommunicera med dem döda. Han berättade om sina upplevelser för sin familj och som tur var så var de väldigt förstående. Karstens familj var fattig. Hans mamma såg möjligheten att kunna tjäna några extra kronor på Karstens förmåga. Tyvärr gick det inte riktigt som de hade tänkt sig.

– Mamma la in en annons i Jyllandsblädet. ”Låt min son snäge med din döde slekting” Tyvärr blev det inte några bokningär. Hon hade bara råd att legge den under rubriken: Husgeråd & Vitväror.

Karsten var inte den enda i familjen som hade gåvan att kunna tala med de döda. Hans pappa hade visat samma tendenser under en lång tid, men utvecklade aldrig samma förmåga som Karsten.

– Pappa sa att han ibländ kunde höra röster i sitt huvud. Oftäst när flaskan med gämmeldansk var slut.

Det var inte förrän Karsten var 18 år som han bestämde sig för att använda sina gåvor för att hjälpa andra människor istället för att lägga förbannelser på dem. Han ville hjälpa människor i sorg och det tog inte lång tid innan bokningarna rullande in.

– Jag hjälpte älle som ville…. och ige behövde kvitto efteråt. Och de gick svinbra! Jej hade en skokartong proppad med kontänter efter bara ett par timmar.

Succén fortsatte, men efter bara något år började Karsten känna av pressen och den nyfunna berömmelsens konsekvenser.

– När jej var 19 år var jej som en landsfader i Danmark. Älla älskade maej. Folk kom fram på stan och kramades och hajfajvade. Det kom främ en och sa: ”Karsten, jej vill föda ditt barn”. Jej svarade: ”Men du är en man för hilvede!” Det visade sig sen att han rymt från psykehuset.

Kändislivet har fört med sig en rad olika problem. Kritiken från skeptiker struntar Karsten i. Det är relationerna som har fått ta mest stryk. Än så länge har han inte fått något förhållande att fungera. Hans förmågor kommer i vägen.
 – Det har tyvärr ige fungerat älls. Jej kan, bare genom att se en kvinna i ögonen, få en tydlig bild på hur min blivände svärmor ser ut. Då spricker det oftäst.

Karsten väljer att fokusera på sin kommande film, istället för relationerna. Karsten Torebjer – The Filmö ska spegla Karstens liv och han ska själv spela huvudrollen. Just nu håller han på att samla in pengar till produktionen. 

– Jej hoppas värkligen den blir av. Dels för att det kåmmer bli den beste filmen någonsin men even för att jej kommer kunne filma av den i salongen och sen selja vhs-bandet till Piratebay. 

Vid bad Karsten se in i framtiden och spå de största händelserna 2017.

Vilket land vinner Eurovision?
– Danmark. Olsen Brothers gör en svinebra rämix av Fly ån thö wings of löve. Blir en bländning av house, distäde jitarrer och speledosa.
Vad kommer USAs nästa president att göra sitt första år?
 – Han kåmmer fixa med sin lugg.

Varför? 
– För att den äer gjord av badskum.  

Vad blir nästa stora modetrend?
– Röd polotröjä.
Varför?
–  För att jej har det.
Vad blir nästa stora mattrend? 
– Jag hoppes det blir röd pölse.
Varför?
–  För ätt jej vill ha spåns av Pölsemannen. Om de leser dette kanske de flesker in penger på mitt kåntå i Jylländsbanken.  

Vilka kommer att dö i Game of Thrones? 
– Drakarna.
Varför? 
–  För att de är svinejobbigt att dätä-animere dåm. Det kåmmer vara en kille på databoläget som till slut sejer: ”Nu pällar jej ige kodä mer drakar. I näste ävsnitt får de flyge rakt in i en bergvegg.”
Vad kommer nästa populära superhjälte ha för kraft?
– Psychic skills
Vad kommer hen att heta? 
– Karstenmannen!  

Vad blir nästa stora högtid? 
– Wienerbrö-dagen. Det är däx att wienerbrödet uppmärksämmäs i de finä sälongerna.
Vilka kändisar kommer vara med i nästa Så Mycket Bättre?
 – Kalle Moraeus, Mora träsk och Rebell-Råbban. 
Varför?
– Älle andra har varit med reden.  

Hur kommer det gå för Karsten - The Filmö? 
– Svinebrä! Om hele svenske fålket stötter vår kickstärterkämpänj!  
Vad blir år 2017 stora skandal?
– 
Kronofogden får tag i maej för att jej slarvade och ige var på min väkt.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Emma Kolback spår 2017

Vi bad göteborgskocken Kolback sia om de viktigaste händelserna 2017, och bland annat hoppas hon på att bananaskidsshotsen kommer tillbaka.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!