Fyllekäk – den ultimata avslutningen

Tone Schunnesson 13:31 24 Feb 2010

Det finns inget som är osmakligare än fyllekäk. Ändå är det för många en självklar avslutning på utekvällen. Maträtter som i vanliga fall väcker kräkskänslor, cellulitnoja och avsky blir kulinariska äventyr efter halv fyra på morgonen. För många är det också bevis på att kvällen inte slutade riktigt som önskat, när du beställer in en falafel med blandad sås har du accepterat att det inte blev något med kvällens liggobjekt.

En all time high är Stippes, legendarisk hamburgerbar. Beaburgaren rekommenderas. En hamburgare med bearnaisesås istället för dressing lägger sig som bomull runt hjärtat och producerar en miljard nya fettceller innan du hinner säga Bikramyoga.
Ett nattöppet hak på Bergsgatan är Big Mamas, som ligger på gångavstånd från områdets alla klubbar. Är du en sådan som tycker att spetsbodyn är het och Twitter nytt beställer du pizza, men om du har koll på att saker utvecklas ropar du in vitlöksbrödet. Big Mamas vitlöksbröd är ingen vanlig, svennig lökbaguette. Det är pizzadeg vikt och bakad i ugn, fylld med smör, vitlök och ost. Fantastisk efter midnatt, men dagen efter kommer du att förakta dig själv mer än vad du gjorde i tonåren. Tre extra pass på SATS och salta pinnar till middag i en vecka blir straffet.
Sist men inte minst, fyllekäkets kronjuvel, att laga mat själv. Stek upp riset som blev kvar från igår, kläck ett ägg över, toppa med frukt och garnera med ketchup. Sådan ser all fyllematlagning av rang ut. Det är dessutom praktiskt då du inte spenderar onödiga pengar och om tjocknojan slår till kan du kräkas på din egen toalett. Har du ingen hemförsäkring är det läge att kolla spisen två gånger innan du somnar.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!