Frändfors och Lyskova gör tv om presidentvalet

17:36 13 Oct 2020

Kan det vara det roligaste som hänt den politiska bevakningen sedan kossan Doris dansade med Göran Persson?

Den 3 november möts Donald Trump och Joe Biden i det amerikanska presidentvalet. Nu är lösningen här för alla oss som nickar till varje gång vi försöker bilda oss en uppfattning om det. Den 14 oktober är det nämligen premiär för Julia & Julia & USA i Aftonbladet tv. Med oss på tråden har vi Julia Frändfors. Lyskova ligger väl på en psykakut någonstans, gissar vi.

Hur bestämdes det att ni ska bevaka valet?
– Jag har uppvaktat Aftonbladet länge. Skickat blommor. Ringt. Smsat. Undersökt möjligheterna att göra rörligt. Sedan satt vi plötsligt på en lunch med Eric Rosén där vi bollade idéer över havets wallenbergare. Aftonbladet vill nämligen nå en yngre publik och de vill göra det tillsammans med oss. Ett par dagar senare var vi igång med inspelningen. Jag älskar Aftonbladet för att vi fått det här förtroendet. Det är det roligaste vi gjort.

Vad kommer tittarna bjudas på?
– En helt ny värld. Vi ställer alla dumma frågor ingen annan pallar ställa. Ni kommer alltså lära er saker utan att ni vet om det. Jag tror det kallas infotainment?

Personligen känner jag GÄSP inför det amerikanska valet. Det vet jag att ni också gjorde innan Schibsted gav er pröjs för att bry er. Hur gör man för att palla engagera sig?
– Man är rakt av ointelligent om man känner GÄSP inför det amerikanska valet. Hur fan kan man inte bry sig om omvärlden!? Sinnessjukt. Gå om dagis.

Jag har aldrig hävdat något annat än att jag är rakt av ointelligent. Men kan det inte vara farligt att bli för insatt? Om jag skulle vara på en bar och hamna bredvid någon som jag märker inte direkt hatar att dela med sig av sina politiska analyser hade jag nog känt ”här måste jag inte fastna hela kvällen”.
– Sådana människor är det vidrigaste jag vet. Men vi är ju beviset på att man kan vara lagom insatt och ha lite koll utan att bli en incel som är sjuk i huvudet och sitter på en bar och oprovocerat delar med sig av politiska analyser.

Vem hejar ni på?
– Vi är oberoende journalister, så det behåller vi tyvärr för oss själva.

Kan det gå på nåt annat sätt än att Trump vinner?
– Ja, Frasse. Det kan fan gå precis hur som helst.

Berätta nåt kul ni lärt er under inspelningen.
– Att kameran lägger på 150 kilo. Men det är vad det är.

Filip och Fredrik sa i samband med lanseringen av sin nya valpodcast att ingen kan bevaka bättre valet än dem. Har de fel?
– De har absolut inte fel. Inga är bättre på USA än Filip och Fredrik. Vi dyrkar marken de går på. Eller jag gör det iallafall. Jag hade inte varit någon utan dem. Jag vet inte om Lyskova har sett dem eller vet vilka det är.

Fick ni nypa er i armen när ni blev intervjuade av Tobbe Ek? Ännu ett steg mot riktigt kändisskap.
– Det var otroligt pirrigt. Utomkroppsligt.

Det är inte direkt någon hemlighet att ni vill göra mer tv. Vad skulle ni vilja göra i framtiden? Finns det något ”på bordet”?
– ALLT. Jag vill helst göra rese-tv och djur-tv. Lyskova vill helst av allt vara med i Bäst i test, men jag försöker förklara för henne att vi inte är tillräckligt kända. Vi är ju inte Carin Da Silva, liksom?! 

Läs även: Julia Frändfors spår 2020 och Julia Lyskova spår 2020

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!