FOTO: GUSTAF NILSSON OCH NICOLE WALKER.

Aloaded anordnar utomhuskonserter på Öhmanska bageriet

Redaktion 11:41 21 Jul 2021

Musikbolaget kör label nights med svenska artister hela sommaren, på menyn står bland annat El Perro del Mar. 

Det är äntligen dags för livemusiken att få ta plats igen, och med hjälp av skivbolaget Aloaded gör den just det på Öhmanska bageriets bakgård på Södermalm under fem tillfällen i augusti och september. På lineupen står en rad svenska artister som Alice Boman och Svenska Disco Kyrkan. 

Först ut den 14 augusti är emellertid ingen mindre än El Perro Del Mar, som knappast har låtit artisterit ligga på latsidan under pandemin. Sarah Assbring har bland annat tillbringat sin tid på ett nedstängt Moderna Museet för att skapa musik genom samlingen, och samtidigt är hon nu aktuell med musiken till dansverket Riptide som visas på Operan Play. 

Hur skulle du säga att den sociala distanseringen har påverkat ditt artistiska uttryck?
– Det har varit intressant. Jag som sett mig som en person som behöver mycket tid för mig själv har fått omvärdera det ganska hårt. Jag har saknat människor enormt mycket. Jag flyttade tillfälligt till Gotland i samband med att pandemin bröt ut och det har ännu mer bidragit till att jag behövt ställa mig själv en del frågor om vem jag är och hur jag egentligen vill leva. Jag tror bara det varit bra även om det varit tufft stundtals. 

 

 “Jag har genomgått ett stålbad av existentiellt ifrågasättande”

 

Helt bortsett från alla negativa konsekvenser som covid-19 har medfört. Finns det något positivt du tar med dig från det senaste året? 
– Helt klart. Bara den inledande sänkta stressnivån som jag tror att många fortfarande upplever tror jag har varit superbra och den typ av reflektion över ens egna och sakers tillstånd som det ledde till. Jag hoppas det åtminstone. Jag har genomgått och gör nog fortfarande till stor del ett stålbad av existentiellt ifrågasättande över vad fan vi människor håller på med. För mig känns det helt klart som att mitt liv kommer att delas in i ett före och efter pandemin och jag försöker hela tiden tänk att det är bra. Att det kan leda till bra förändringar. 

Hur nervöst känns det att möta sin publik igen? 
– Det känns helt klart ovant. Man har sätts ur spel under den här långa tiden men jag försöker hålla fast vid hur otroligt mycket jag har längtat efter att spela snarare än att fokusera på det. Det ger bättre energi. 

Vad kan vi förvänta oss från din spelning den 14 augusti?
– Jag släppte ett album, Free Land, under pandemin som jag aldrig har fått chans att framföra live riktigt. Det kommer att bli en flytande form av den skivan och lite mer. 

Hur ser den kommande hösten ut för dig på gigfronten? 
– Jag gör äntligen den jubileumsturné av min debut, som på grund av pandemin blivit uppskjuten tre gånger, i september och oktober. Det ska bli väldigt kul! Sedan slutför jag en skiva med allt vad det innebär. Den kommer dock ut först nästa vår. 

Öhmanska bageriet ligger på Bondegatan 21A, i Julius hus. 

 

HÄR ÄR SAMTLIGA  KOMMANDE ARTISTER 

14 augusti - El Perro Del Mar
17 augusti - <1000 Label Night (La La Lars + Hög Sjö + Krunegård & Berger Kassett)
21 augusti - Alice Boman
27 augusti - Svenska Disco Kyrkan Label Night
15 september - Supertraditional Records Label Night

Läs mer på facebookeventet.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!