Tone Sekelius.

Allt du behöver veta inför Stockholm Pride 2022

Redaktion 19:12 31 Jul 2022

Stockholm Pride är tillbaka i fysisk form. Här är det du behöver ha koll på. 

Årets tema för Pride är "Dags att bekänna färg" som är en lika delar lekfull och viktig uppmaning att ta ställning för hbtq-personers rättigheter.
– Det är dags att bli en enad hbtq-rörelse, med mängder av allierade, för allas rätt till kärlek, sin sanna identitet och att leva det liv en vill leva, säger Vix Herjeryd som är ordförande för Stockholm Pride.

Stockholm Pride pågår mellan den 1-7 augusti, och den stora Prideparaden går av stapeln under lördagen den 6 augusti mellan 13-17. Rutten för denna hittar du här. Precis som traditionen bjuder ställer Brillo tillsammans med Jonas Andersson till med dagsfest i samband med denna. För musiken står Daniel Olsson, och hela festen kläs i specialbeställda blomarrangemang från de Ulriksdals trädgårdar. 
– Äntligen dags för Brillo Pride-comeback! XXXL, Bigger, Better, and Back Again, säger och känner Jonas Andersson.

I samband med detta presenteras även en grupputställning med de fyra konstnärerna Adina Fohlin, Erik Thörnqvist, Philip Dufva samt Sixten Sandra Österberg.
– 
Verken rör sig kring frågor om person, avtryck, kropp, natur, queer, och kärlek. Jag är otroligt förväntansfull, säger utställningens producent Jesper Dahl. 

Utöver Prideparaden erbjuder veckan ett par hundra andra programpunkter. Bland annat den stora invigningen i Pride Park den 3 augusti med invigningstal av handbollsspelaren Loui Sand. Under kvällen uppträder även artister som Cornelia Jakobs, Icona Pop, Moa Lignell samt Johan Huumo med årets pridelåt Dancing on a Rainbow. Dagen därpå blir det schlagerkväll med bland annat Tone Sekelius, som även har designat årets dogtag. 

Pride Park ligger i vanlig ordning på Östermalms IP och biljetter finns ute via Tickster

Hela programmet för Stockholm Pride hittar du här

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!