Mot nya äventyr

Amat Levin 15:17 23 Jun 2015

När jag klev in på Nöjesguidens redaktion för första gången trodde jag inte att jag skulle bli kvar i över sex år. Jag trodde att jag antingen inte skulle passa eller att jag skulle tröttna snabbt – det finns trots allt ingenting som säger att nöjesjournalistik, med sin potential för ytligt kändisskvaller, behöver vara särskilt utvecklande eller motiverande.

Men den resa Nöjesguiden har gjort de senaste åren har varit smått magisk. Redan 2010 började vi experimentera med att blanda populärkultur med samhällsfrågor, något som många andra medier idag har börjat göra, och vi har skapat många omtalade editioner från temanummer om rasism och krogdiskriminering till bostadskrisen och, innan det hade fått sitt genombrott, en hel tidning tillägnad ordet hen. Vi har dessutom byggt en sajt från grunden som idag är den främsta i målgruppen, producerat vår egen valvaka och i början av förra året gjort den största formatförändringen i tidningens 33-åriga historia. Bara i år har vi med våra full-page features hunnit komma på hur vi gör vår långläsning med intressant på nätet samt gett NG.se en modernare kostym.

Den senaste tiden har jag börjat känna mig ”klar” på Nöjesguiden och det har därför blivit dags att gå vidare. Det betyder också att den här bloggen har gjort sitt, efter att ha varit igång sedan hösten 2009. Bloggen kommer dock att ligga kvar och som vanligt går det att hitta mina favoritinlägg (och artiklar) här i högerspalten. En kan dessutom tills vidare hitta mig i Power Meeting-podcasten som finns här. Men lyckligtvis finns också kvar en väldigt kompetent redaktion som kommer att fortsätta hålla Nöjesguiden relevant under många år framöver. Jag ska inte bli blödig men vill passa på att tacka alla skribenter, kollegor och redaktörer jag har haft äran att jobba med under dessa år, och framför allt alla fantastiska läsare. Jag kommer att sakna er.

Mitt sista nummer av Nöjesguiden kommer ut nu på fredag. I det har vi träffat Little Jinder, som efter sin medverkan i Breaking News av vissa har benämnts som Sveriges enda rockstjärna. För Greta Thurfjell berättar hon om ilska, att bryta regler och strävan efter något verkligt. Vi har synat tanttrenden, träffat en representant från Sveriges bästa kvinnliga amerikanska fotbollslag och låtit Döskalle & Mästerligt vara jobbiga mot bloggiganten Sandra Beijer. Men vi har även nystat i vad som verkar vara växande fall av porrberoende hos unga svenskar, pratat feministisk porr med regissören Erika Lust samt hängt med återförenade Refused.

Som alltid, trevlig läsning!

Läs mer

Gästade P4!

Amat Levin 13:38 12 Jun 2015


Ska ju, eventuellt som bekant, sluta på Nöjesguiden om ett par veckor efter runt 6,5 år på magasinet. Gästade med den anledningen P4 igår för att snacka lite om beslutet och vad som händer (eller inte händer) härnäst. Lyssna nedan:

Läs mer

Breakups & rebounds i nya Power Meeting Podcast

Amat Levin 17:39 11 Jun 2015I avsnitt 41 av The Power Meeting Podcast pratas vi både om att göra slut och om de där små vita lögnerna som används för att hålla ihop ett förhållande. Men även om att göra slut med någon man inte är tillsammans med och så kallade rebounds.

Dessutom: vem av oss utsätts för en välbehövlig intervention?

Lyssna ovan eller klicka här!

Läs mer

Nya partydrogen är här!

Amat Levin 15:08 9 Jun 2015

… och du behöver bara bryta armen för att få den. Pojken nedan heter Walker och bröt sin arm på två ställen. Läkarna söv ned honom för kunna genomföra operationen och gav honom en blandning av ketamin och propofol. När han vaknade upp var han disorienterad och särskilt fascinerad av sitt nya gipsförband. Resultatet?Bonus:
På YouTube kan ni läsa 189 kommentarer som alla handlar om huruvida klippet är fejk eller ej. Perfekt för en solig sommarkväll!

Läs mer

Helgens bästa bildsättning

Amat Levin 11:30 1 Jun 2015


Älskar denna gris!

Läs mer

Amat Levin

Amat Levin är en 28-årig journalist och är före detta chefredaktör och ansvarig utgivare på Nöjesguiden. Denna blogg är numera inaktiv, men han kan höras på The Power Meeting Podcast.
 
Best of Amat:

Intervjuer

Seinabo Sey sprider sina vingar

Den anonyma världsmästaren

Nöjesguiden <3 Alexandra Pascalidou

Linda Pira: Matriarken levererar

George Scott har funnit ro

Kung Abidaz mot alla

Lilla Namo tar över i egen takt

Mack Beats står i centrum

Stor lever drömmen

Rikard "Skizz" Bizzi har hittat hem

Petter börjar om

Kendrick Lamar är hiphopens framtida kung

RZA fortsätter expandera

Reportage

Krogpersonalen avslöjar

Nybörjarens guide till Illuminati

Var ska vi bo?

När sex gör ont

Den tysta cannabisdebatten

Blogginlägg

7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

"Jag är färgblind!" Grattis – eller?"

Rasism och En oväntad vänskap

Om svartingar, fotboll och varför man inte behöver krångla till det

En studie i dålig smak

De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen

Hiphopens 10 bästa ”uh”

Neger eller choklad?

Nöjesguidens kommentarsfält just nu

Om reklam och omöjliga kroppsideal

Naturens största douchebag

8 anledningar till att älska apor

Påminn mig att aldrig skaffa hund

Ett besök i könsrollernas högborg

Amy, Amy, Amy

Om #stopkony och retweetandet

Är världen redo för en svart James Bond?

2012 års 50 bästa låtar

"Om du blir för full får du räkna med att bli våldtagen"

Amat når du direkt på amat.levin@nojesguiden.se

Sugen på att RSS:a Amats blogg? Klicka här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!