Podcast-tips

Gästade P4!

Amat Levin 13:38 12 Jun 2015


Ska ju, eventuellt som bekant, sluta på Nöjesguiden om ett par veckor efter runt 6,5 år på magasinet. Gästade med den anledningen P4 igår för att snacka lite om beslutet och vad som händer (eller inte händer) härnäst. Lyssna nedan:

Läs mer

Breakups & rebounds i nya Power Meeting Podcast

Amat Levin 17:39 11 Jun 2015I avsnitt 41 av The Power Meeting Podcast pratas vi både om att göra slut och om de där små vita lögnerna som används för att hålla ihop ett förhållande. Men även om att göra slut med någon man inte är tillsammans med och så kallade rebounds.

Dessutom: vem av oss utsätts för en välbehövlig intervention?

Lyssna ovan eller klicka här!

Läs mer

Power Meeting Podcast med Melody Farshin!

Amat Levin 11:38 14 May 2015The Power Meeting Podcast har ett nytt hem på Acast och Nöjesguiden! Först ut är avsnittet vi spelade in live med Melody FarshinKulturhuset. Vi snackar bland annat om våra namn och problem som vi har upplevt med dom (som till exempel att bli presenterad på scen som "Melody Fascist"). Peter får noll medhåll för sin teori om att folk inte borde vara roliga och snygga samtidigt och Melody berättar om hur hon tänker kring bilden av henne som kvinna och komiker. Lyssna ovan!

Läs mer

90 minuter Baltimore

Amat Levin 15:46 4 May 2015

Glömde tipsa om det här i helgen. Grantlands Rembert Browne har samlat ihop ett gäng framstående svarta skribenter och tänkare för att diskutera det absurda med situationen i Baltimore. Bland annat om varför mediers användande av ordet ”thug” är problematiskt, var borgmästaren har misslyckats i sitt hanterande av krisen, den överdrivna tron på att ”let us pray” ska lösa allt och varför många verkar vara mer bekymrade över krossade fönster än svarta människoliv.

Väldigt intressant och lärorik lyssning för alla.

Lyssna här!

 

Läs mer

Dick picks med Instagram-filter och kristna dejtingsajter när Power Meeting Podcast gästade Kulturhuset

Amat Levin 16:11 16 Apr 2015

Idag släppte vi Power Meeting Podcast-avsnittet vi spelade in på Kulturhuset den 10 april. Vi gästades av min före detta kollega och Nöjesguidens före detta chefredaktör Margret Atladottir. Det snackades bland annat om hur det är att hänga med sin chef privat, om singelliv, kristna dejtingsajter, risken att bli mördad när man handlar på Blocket och dick pics med Instagram-filter. Och jag avslöjar hur min nyårsfest slutade…

Lyssna på avsnittet här!

 

Läs mer

Kokainmissbruk i The Power Meeting Podcast

Amat Levin 12:37 15 Jan 2015


Illustration av Camilla Frantzell.

Nu ska jag tipsa om en podcast jag har tillsammans med två vänner, The Power Meeting Podast (fråga inte om namnet). I den bjuder vi in gäster för att snacka om aktuella ämnen samt, typ, livet. Den är på svenska men även lite på engelska då en av oss är amerikan (som förstår, men ogärna pratar svenska). Jag har inte velat skriva om det på den här bloggen för att är en grej jag gör utanför Nöjesguiden på fritiden, men det senaste avsnittet, och det första på säsong två, är av särskild vikt.

I det pratar vi med en 24-årig kille som har varit drogmissbrukare under majoriteten av de senaste tio åren. Cannabis och E, men framför allt kokain. Nu i januari firar han tre månader som nykter och dit har han nått genom hjälp från Cocaine Anonymous. Vi pratar om kokainet som festdrog, inverkan på familj och vänner, hur han ändå lyckades vara funktionerande trots missbruket, de många mötena med polisen, månaderna som tillbringades i häktet, den långa vägen tillbaka och hur nära han nyligen var att ta ett återfall på nyårsafton.

Lyssna på avsnittet här. Kolla in hela första säsongen här. Allt finns även på iTunes.

 

Läs mer

OBS i P1 om polismorden

Amat Levin 22:32 10 Dec 2014Jag var med i Mona Masris OBS i P1 idag och pratade om polisens mord på Eric Garner, Tamir Rice och Michael Brown, som jag har skrivit mycket om tidigare, bland annat här. Vi hann täcka en hel del ämnen och vinklar, från medias demonisering av svarta amerikaner till varför Muhammad Ali och Michael Jordan kan ses som varandras motpoler politiskt. Lyssna nedan!Inslaget börjar vid 02:40, jag kommer in vid 23.30.

Läs mer

Klassresan #2 med Nisha Besara!

Amat Levin 11:37 10 Oct 2013Klassresan är tillbaka med avsnitt nummer två! Den här gången har Mohamed och Babak träffat Nisha Besara, chef för Postkodlotteriets kulturstiftelse som skickar pengar till kulturinitiativ som har en social inverkan på samhället. Tillsammans pratar de dörrar som öppnar, fördomar om invånarna i Södertälje och att kulturellt kapital också utgör en del av en klassresa.

Lyssna här eller på iTunes och kolla in taggen #minklassresa på Twitter.

Läs mer

Missa inte Klassresan!

Amat Levin 12:17 2 Oct 2013Ni har väl inte missat att vi har kommit igång med en ny podcast? Den heter Klassresan och leds av Mohamed El Abed och Babak Behdjou, som tillsammans intervjuar kända och okända personer om deras klassresor. Första gästen är fotbollsproffset Henok Goitom och det kommer att dyka upp fler intressanta namn under de kommande månaderna.

Läs intervjun med Mohamed och Babak här och lyssna på premiäravsnittet här! På Twitter kan man även dela med sig av sina egna upplevelser på #minklassresa.

Läs mer

Gästade Vad blir det för rap? lite

Amat Levin 12:11 12 Jul 2013

Om ni inte redan har listat ut det är jag på semester just nu och det är därför den här bligen är lite sovande för tillfället. Jag gör mest sånt här:Men – jag hann med att spela in ett avsnitt av Vad blir det för rap? I det snackar vi Katie Got Bandz, men framförallt Kanye West och Yeezus (cirka 25 minuter in). Dessutom blir vi nostalgiska i slutet och väljet våra all time-Kanye-favoriter. Lyssna här nedan:

Läs mer

Amat Levin

Amat Levin är en 28-årig journalist och är före detta chefredaktör och ansvarig utgivare på Nöjesguiden. Denna blogg är numera inaktiv, men han kan höras på The Power Meeting Podcast.
 
Best of Amat:

Intervjuer

Seinabo Sey sprider sina vingar

Den anonyma världsmästaren

Nöjesguiden <3 Alexandra Pascalidou

Linda Pira: Matriarken levererar

George Scott har funnit ro

Kung Abidaz mot alla

Lilla Namo tar över i egen takt

Mack Beats står i centrum

Stor lever drömmen

Rikard "Skizz" Bizzi har hittat hem

Petter börjar om

Kendrick Lamar är hiphopens framtida kung

RZA fortsätter expandera

Reportage

Krogpersonalen avslöjar

Nybörjarens guide till Illuminati

Var ska vi bo?

När sex gör ont

Den tysta cannabisdebatten

Blogginlägg

7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

"Jag är färgblind!" Grattis – eller?"

Rasism och En oväntad vänskap

Om svartingar, fotboll och varför man inte behöver krångla till det

En studie i dålig smak

De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen

Hiphopens 10 bästa ”uh”

Neger eller choklad?

Nöjesguidens kommentarsfält just nu

Om reklam och omöjliga kroppsideal

Naturens största douchebag

8 anledningar till att älska apor

Påminn mig att aldrig skaffa hund

Ett besök i könsrollernas högborg

Amy, Amy, Amy

Om #stopkony och retweetandet

Är världen redo för en svart James Bond?

2012 års 50 bästa låtar

"Om du blir för full får du räkna med att bli våldtagen"

Amat når du direkt på amat.levin@nojesguiden.se

Sugen på att RSS:a Amats blogg? Klicka här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla