Nya Nöjesguiden ute nu!

Amat Levin 15:24 29 May 2015

Idag släpps årets femte nummer av Nöjesguiden och i det har vi premiär för vår nya layout! Nöjesguiden är äldre än du tror och fyller hela 33 år i år. Att jobba med ett magasin med så många år på nacken innebär en ständig balansgång mellan att ta till vara på alla fina anor och våga förnya sig. I början av 2014 genomförde vi den största utseendemässiga förändringen i tidningens historia genom att byta både format och papper, ett både spännande och nervöst beslut. Resultatet blev det bästa jag kunde ha hoppats på i ett sådant läge: en försvinnande minoritet ogillade förändringen, en betydigt större del älskade den och den absoluta majoriteten reagerade med kommentarer om att det var svårt att sätta fingret på varför, men att magasinet ”kändes” bättre.

Om Nöjesguiden då fick en uppdatering av det yttre, har det nu blivit dags för en modernisering av insidan. Sättet vi konsumerar kultur och nöje på förändras för varje år och som magasin måste vi i samma takt anpassa hur vi skriver om det. Men det är inte hela sanningen. NG.se får allt fler läsare och vissa delar av vår kultur- och nöjesbevakning gör sig helt enkelt bättre online. 2015 års förändring av Nöjesguiden går därför ut på att göra det enklare att hitta i magasinet. Vi har nu tre tydliga delar: i början av tidningen vill vi ge er en snabb överblick av vad som händer inom våra olika bevaknings-områden, i mitten finner ni våra featuretexter och i slutet har vi samlat de viktigaste recensionerna. I printversionen av Nöjesguiden har vi dessutom ett utökat fokus på den långläsning som gör sig bäst i fysisk form – ni kan alltså räkna med ännu fler reportage och intervjuer. 

I nya numret gör vi det första stora reportaget om Badou Jack, som i april blev en av ytterst få svenskar att lyckas vinna en världsmästartitel i boxning. Men trots den historiska bragden har det varit tyst om bedriften och Jack är fortfarande en av de mest anonyma världsstjärnorna vi har. Vi träffade honom för att prata om vad ointresset grundar sig i, men också om den skakiga vägen till titeln och förlusten som blev en nytändning. Den här månaden reder vi dessutom ut varför vissa fans är mer värda än andra, tillbringar 72 timmar i Tokyo och ger er den ultimata guiden till sommarens festivaler. Men vi har också hunnit snacka avbrott och insikter med Tove Styrke, alkohol och förmågan att kunna skämta utan att skämta bort med Grillat & Grändy samt pälsmössor och Snapchat med Martin Luuk. Och vi hjälper er att hålla koll på alla svenska storspel som släpps under året och förklarar varför det svenska kungahuset borde bli ett mediehus med fokus på dem själva. Som vanligt bjuder vi på allt detta helt gratis.

Plocka upp ett nummer på stan idag!

Fler blogginlägg från Amat Levin