Nöjesguiden

Gästade P4!

Amat Levin 13:38 12 Jun 2015


Ska ju, eventuellt som bekant, sluta på Nöjesguiden om ett par veckor efter runt 6,5 år på magasinet. Gästade med den anledningen P4 igår för att snacka lite om beslutet och vad som händer (eller inte händer) härnäst. Lyssna nedan:

Läs mer

Nya Nöjesguiden ute nu!

Amat Levin 15:24 29 May 2015

Idag släpps årets femte nummer av Nöjesguiden och i det har vi premiär för vår nya layout! Nöjesguiden är äldre än du tror och fyller hela 33 år i år. Att jobba med ett magasin med så många år på nacken innebär en ständig balansgång mellan att ta till vara på alla fina anor och våga förnya sig. I början av 2014 genomförde vi den största utseendemässiga förändringen i tidningens historia genom att byta både format och papper, ett både spännande och nervöst beslut. Resultatet blev det bästa jag kunde ha hoppats på i ett sådant läge: en försvinnande minoritet ogillade förändringen, en betydigt större del älskade den och den absoluta majoriteten reagerade med kommentarer om att det var svårt att sätta fingret på varför, men att magasinet ”kändes” bättre.

Om Nöjesguiden då fick en uppdatering av det yttre, har det nu blivit dags för en modernisering av insidan. Sättet vi konsumerar kultur och nöje på förändras för varje år och som magasin måste vi i samma takt anpassa hur vi skriver om det. Men det är inte hela sanningen. NG.se får allt fler läsare och vissa delar av vår kultur- och nöjesbevakning gör sig helt enkelt bättre online. 2015 års förändring av Nöjesguiden går därför ut på att göra det enklare att hitta i magasinet. Vi har nu tre tydliga delar: i början av tidningen vill vi ge er en snabb överblick av vad som händer inom våra olika bevaknings-områden, i mitten finner ni våra featuretexter och i slutet har vi samlat de viktigaste recensionerna. I printversionen av Nöjesguiden har vi dessutom ett utökat fokus på den långläsning som gör sig bäst i fysisk form – ni kan alltså räkna med ännu fler reportage och intervjuer. 

I nya numret gör vi det första stora reportaget om Badou Jack, som i april blev en av ytterst få svenskar att lyckas vinna en världsmästartitel i boxning. Men trots den historiska bragden har det varit tyst om bedriften och Jack är fortfarande en av de mest anonyma världsstjärnorna vi har. Vi träffade honom för att prata om vad ointresset grundar sig i, men också om den skakiga vägen till titeln och förlusten som blev en nytändning. Den här månaden reder vi dessutom ut varför vissa fans är mer värda än andra, tillbringar 72 timmar i Tokyo och ger er den ultimata guiden till sommarens festivaler. Men vi har också hunnit snacka avbrott och insikter med Tove Styrke, alkohol och förmågan att kunna skämta utan att skämta bort med Grillat & Grändy samt pälsmössor och Snapchat med Martin Luuk. Och vi hjälper er att hålla koll på alla svenska storspel som släpps under året och förklarar varför det svenska kungahuset borde bli ett mediehus med fokus på dem själva. Som vanligt bjuder vi på allt detta helt gratis.

Plocka upp ett nummer på stan idag!

Läs mer

Nöjesguiden #4 ute nu!

Amat Levin 10:03 29 Apr 2015


Imorgon släpps årets fjärde nummer av Nöjesguiden med fantastiska Zara Larsson på omslaget! Förutom att hänga med Zara och diskutera musikalisk frihet har vi i detta nummer av Nöjesguiden besökt Fanni Metelius på inspelningen av hennes regidebut för att prata makt, sexlösa förhållanden och varför hon hamnade i strid med Ruben Östlund om hennes karaktär i Turist.

Vi har gjort den första stora intervjun med svenska Snoh Aalegra som produceras av hiphoplegendaren No. I.D. och har Prince som mentor.

Vi har snackat riktningsbyten med Mumford and Sons, träffat skaparna av poesispelet Words of Oz och, med tanke på Disneys spelfilms-reboot av sina klassiska tecknade filmer, funderat på vad Askungens midjemått säger om sagovärldens kroppsideal.

Men vi har också djupdykt i den våg av nyandlighet som blandar element från den tidigare så bespottade new age-rörelsen med feminism samt gett tips på några förbud som borde gå hand i hand med förslaget att göra rökning på uteserveringar olagligt. Som vanligt bjuder vi på allt det här helt gratis.

Läs mer

Nöjesguiden #3 ute nu!

Amat Levin 11:30 26 Mar 2015


Från och med idag börjar årets tredje nummer av Nöjesguiden ligga ute på stan!

Förutom tidigare nämnda intervju med Seinabo Sey har vi dissekerat multitaskingens fallgropar och snackat överklassuppväxt och drogtexter med Billboard-stammisen Tove Lo. Vi har intervjuat Benny Andersson om musiken till omtalande Cirkeln och pratat svenskt mode med Firas Al-Saffar. Dessutom har vi med hjälp av Ronnie Sandahl, regissören bakom hyllade Svenskjävel, tagit reda på varför unga svenskar är oönskade i Norge, ätit fermenterad haj i Reykjavik och kommit på hur vi kan förbättra den usla kommentarskulturen på nätet.

Som om inte det vore nog funderar vi på poängen med kåren, oroar oss för när robotarna ska ta över våra jobb och ger tips på hur du kan förbättra ditt minne i vår splitternya studentbilaga. Och precis som de senaste 33 åren bjuder vi på allt detta helt gratis.
 

Läs mer

Nytt nummer av Nöjesguiden ute nu!

Amat Levin 15:35 26 Feb 2015

Från och med idag börjar ett splitternytt nummer av Nöjesguiden dyka upp på gatorna. Och som vanligt är det fullproppat med intressant läsning. Förutom en drabbande intervjun med Joel Alme där han delar med sig av sin uppväxt har vi i det här numret av Nöjesguiden snackat rampljushat med Madi Banja, klippta röda trådar med Sabina Ddumba, ”lebensraum” med Jonathan Johansson och tråkiga stilar med José González. Dessutom har vi listat några skönhetsprodukter som på riktigt passar alla, tagit reda på om föräldrar är sämre filmkritiker, frågat oss om vi verkligen släppt skammen kring sex och låtit Döskalle & Mästerligt bada bollhav med Eric Saade.

Men, det kanske roligaste av allt – vi har inte bara intervjuat och omslagsplåtat Joy, vi har byggt om en har av Nöjesguiden.se så att läsningen ska bli så fint inslagen som möjligt. Kolla in texten här!

Läs mer

Säg hej till Jenny Nordlander

Amat Levin 12:04 2 Feb 2015Nu ska jag berätta en rolig grej. Vi har äntligen fått en ny digital redaktionsansvarig Nöjesguiden.se. Jenny Nordlander heter hon och kommer senast från DN och Aftonbladet TV. Ni kan läsa mer i hennes välkomstintervju här. Vi har massor av roliga planer för sajten under 2015. Det här ska bli roligt!

Läs mer

Årets första nummer av Nöjesguiden ute nu!

Amat Levin 11:44 2 Feb 2015


Nu var det ett tag sedan jag skrev här, mycket på grund av att jag tillbringade ett par välbehövliga och varma dagar i Oman (mer om det i ett annat inlägg). Men medan jag var borta hann vi släppa årets första nummer av Nöjesguiden som från och med nu finns att få tag på lite överallt.

I årets första Nöjesguiden har vi åkt på en kombinerad motorcykel- och vinprovningsturné i södra Kalifornien, tillsammans med ett mc-gäng bestående av beväpnade och pensionerade gaykvinnor. Vi har undersökt det förlegade danstillståndet och ett par andra helt onödiga lagar. Vi har även diskuterat litteraturens mest underskattade genre (spoiler: pornografin) med Carl-Michael Edenborg, nystat i varför svenska filmskapare är besatta av sextio- och sjuttiotalet samt låtit Döskalle & Mästerligt terrorisera Samir Badran, som har lämnat Paradise Hotel bakom sig och nu är aktuell i Melodifestivalen. Som om inte det vore nog lanserar vi vår nya skönhetsbevakning, hittar rätt i öldjungeln, diskuterar könsrock, listar 2014 års bästa spel samt 2015 års stora mattrender.

Plocka upp ett nummer på stan, läs allt som en PDF här eller kolla in alla texter separat här!

 

Läs mer

Årets näst sista Nöjesguiden är ute nu!

Amat Levin 14:04 27 Nov 2014


Från och med idag kan man börja hitta ett helt nytt nummer av Nöjesguiden ute på stan. Den här gången har vi skickat Björn Werner att utforska, och reda ut, fenomenet bro science. Vi har även träffat Gina Dirawi och pratat med Mary J. Blige. Vi har frågat oss vad korttidsuthyrningstjänsten Airbnb har för baksidor och mött upp Justin Simien som ligger bakom höstens filmsnackis Dear White People. Vi har dessutom snackat mångfaldsfilm med Girlhood-regissören Céline Sciamma, stämt träff med Korallreven och listat några av framtidens bästa uppkopplade prylar (som redan finns). Som vanligt bjuder vi på allt det här helt gratis. Trevlig läsning!

Läs mer

Vi söker ny redaktör för Nöjesguiden.se!

Amat Levin 12:57 13 Nov 2014

 


Min kära kollega och vän Parisa Amiri ska sluta på Nöjesguiden. Vi har jobbat tillsammans i fyra-fem år och hon har betytt cirka allt för utvecklingen av nöjesguiden.se, så det är väldigt, väldigt tråkigt. Men det är så klart viktigt att pröva på nya saker och hon kommer att göra extremt bra ifrån sig vad hon än väljer att göra.

Det här betyder också att vi söker en ny redaktör för Nöjesguiden.se. Det blir stora skor att fylla och det är en både krävande och tung roll, men också en väldigt viktig sådan, med alla möjligheter att påverka hur Nöjesguiden kommer att se ut. Är du intresserad? Eller vet du någon som skulle passa? Läs mer här!

Läs mer

Missa inte nya Nöjesguiden!

Amat Levin 11:33 30 Oct 2014


Idag släpps ett sprillans nytt nummer av Nöjesguiden! Vi har jobbat på det sedan slutet av september och det är alltid en lika skön känsla att få det färdigtryckta numret på skrivbordet.

I månadens nummer har vi pratat girighet med Silvana Imam och avslut med Röyksopp. Vi har träffat Dante som äntligen är redo att släppa sin albumdebut, besökt kameraskygga 1987 i London, hängt med Baba Stiltz och låtit Döskalle & Mästerligt invadera Roy Anderssons studio. Vi har dessutom snackat makt, mobbning och pengar med skådishoppet Evin Ahmad, konstaterat att nittiotalsnostalgi ger klirr i kassan samt funderat på vad Stockholms Filmfestival egentligen firar. Som vanligt är allt helt gratis!

Ni kan läsa allt som PDF här eller kolla in de enskilda artiklarna här.

Läs mer

Amat Levin

Amat Levin är en 28-årig journalist och är före detta chefredaktör och ansvarig utgivare på Nöjesguiden. Denna blogg är numera inaktiv, men han kan höras på The Power Meeting Podcast.
 
Best of Amat:

Intervjuer

Seinabo Sey sprider sina vingar

Den anonyma världsmästaren

Nöjesguiden <3 Alexandra Pascalidou

Linda Pira: Matriarken levererar

George Scott har funnit ro

Kung Abidaz mot alla

Lilla Namo tar över i egen takt

Mack Beats står i centrum

Stor lever drömmen

Rikard "Skizz" Bizzi har hittat hem

Petter börjar om

Kendrick Lamar är hiphopens framtida kung

RZA fortsätter expandera

Reportage

Krogpersonalen avslöjar

Nybörjarens guide till Illuminati

Var ska vi bo?

När sex gör ont

Den tysta cannabisdebatten

Blogginlägg

7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

"Jag är färgblind!" Grattis – eller?"

Rasism och En oväntad vänskap

Om svartingar, fotboll och varför man inte behöver krångla till det

En studie i dålig smak

De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen

Hiphopens 10 bästa ”uh”

Neger eller choklad?

Nöjesguidens kommentarsfält just nu

Om reklam och omöjliga kroppsideal

Naturens största douchebag

8 anledningar till att älska apor

Påminn mig att aldrig skaffa hund

Ett besök i könsrollernas högborg

Amy, Amy, Amy

Om #stopkony och retweetandet

Är världen redo för en svart James Bond?

2012 års 50 bästa låtar

"Om du blir för full får du räkna med att bli våldtagen"

Amat når du direkt på amat.levin@nojesguiden.se

Sugen på att RSS:a Amats blogg? Klicka här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla