For the lulz

Nya partydrogen är här!

Amat Levin 15:08 9 Jun 2015

… och du behöver bara bryta armen för att få den. Pojken nedan heter Walker och bröt sin arm på två ställen. Läkarna söv ned honom för kunna genomföra operationen och gav honom en blandning av ketamin och propofol. När han vaknade upp var han disorienterad och särskilt fascinerad av sitt nya gipsförband. Resultatet?Bonus:
På YouTube kan ni läsa 189 kommentarer som alla handlar om huruvida klippet är fejk eller ej. Perfekt för en solig sommarkväll!

Läs mer

Helgens bästa bildsättning

Amat Levin 11:30 1 Jun 2015


Älskar denna gris!

Läs mer

Chilla med ungdomiskan, GP

Amat Levin 10:50 28 Apr 2015


GP, när de försöker tala till ungdomar.

Läs denna text från GP, som har spårat allt mer den senaste tiden. Försök sedan ta in rubriken, hur de försöker fånga (eller göra narr av) ett ungdomligt sätt att prata och hur det misslyckas kapitalt. Känn hur det istället får redaktionen att verka uråldrig utan minsta koppling till dessa mytiska nittiotalister.

När ni är klara med det, betänkt faktumet att ordet ”LOL” inte bara förekommer två gånger i form av en ironisk diss, utan att det även följs av en förklaring längst ned. Och att det benämns som ”ungdomiska”!

Och det forstätter! Orden ”typ” och ”liksom” slängs in, som att de är unika för personer födda 1990 och senare.

Men mest av allt – kan vi inte en gång för alla förbjuda skribenter att använda sig av världens kanske mest uttjatade vinkel, den om att generationen efter ens egen är lat, oengagerad eller helt enkelt lite sämre? Hur kan man sätta sig framför datorn och känna ”Ah, här har jag något vasst! Exakt det här har inte alla tidigare generationer i världshistorien också raljerat kring.”?

Aja (obs, ungdomiska!), jag fick mig i alla fall ett gott skratt, det ska ni ha GP.

Läs mer

Drakes Madonnahångel (eller när Drakes minspel svek honom)

Amat Levin 17:09 13 Apr 2015

Så. Drake uppträdde på Coachella igår och gästades av Madonna, som avslutade sitt set med att hångla upp honom. Salivutbytet varade under några sekunder och Madonna hann dessutom motta bort rapparens hand som för att visa vem som bestämmer. Om vi utgår ifrån att det här var planerat (allt annat skulle vara aningen obehagligt), blir vad som hände efter väldigt konstigt.


Allt gott än så länge.


Det här går ju bra.


Men...


... vad...


... fan...


... händz?

”OMG, DRAKE REPULSED BY 56 YEAR OLD MADONNA!” kan väl sammanfatta den initiala reaktionen från internationell press. Men jag tror inte så var fallet. För igen, om kyssen var planerad, skulle det vara en väldigt otrevlig och icke-Drake-lik reaktion. Jag tror snarare att det Drake ville signalera var en ”Ouff, vad sjukt/häftigt det här är, jag kan inte fatta vad som just hände”-känsla, men att hans minspel helt enkelt svek honom. Skulle vilja tjuvlyssna på samtalet där Drake ringer upp Madonna och försäkrar henne om att han inte alls var ”disgusted”. Se klippet i sin helhet nedan!

Läs mer

Påskens viktigaste raphändelse

Amat Levin 19:12 5 Apr 2015Artisters förkärlek för wrestling-moves fortsätter. Tidigare har vi fått se Miguels version av Hulk Hogans "Leg Drop"Action Bronsons tolkning av Lex Lugers "Torture Rack" och Akons variantJohn Cenas "Attitude Adjustment". Och nu i fredags var Plies, som faktiskt har gjort en bra låt, inblandad i ny WWE-aktig incident.


Men medan det i övriga fall har varit artisten som stått för våldet, var det i Plies fall rapparen själv som blev utsatt. Under en konsert i Tallahasee blev ett särskilt bråkigt fan uteskorterad av vakterna, när Plies bestämde sig för att gripa in och istället be vakterna att ta upp fanet på scen. Framför hela publiken utbytte de några ord, innan fanet fick nog och bestämde sig för att utföra en så kallad "belly-to-belly-suplex" medan Plies vakter stod handfallna. Internet har så klart inte låtit det här passera obemärkt förbi.


Läs mer

När världens farligaste djur gick till attack

Amat Levin 11:15 31 Mar 2015

Idag rapporterar både Mitt i och DN om en sällsynt djurattack som ägde rum förra tisdagen tidigt på morgonen. Och om vi ska tro citaten är det ett särskilt farligt djur vi har att göra med:

Så alla – snälla se upp för:


 

Läs mer

Har ni sett en bättre bildsättning idag?

Amat Levin 17:23 27 Mar 2015

Okej, själva händelseförloppet var säkert aningen traumatiskt för föräldrarna. De var på en restaurang för att fira en födelsedag och beställde in tranbärsjuice till sin tvååriga dotter. Men restaurangen fick beställningen om bakfoten och istället kom ett glas sangria in. Föräldrarna märkte inget förrän dottern började ”make strange faces” strax efter intagandet av drycken. Resultatet?

Restaurangen menar att det var ett ärligt misstag, bjöd som ursäkt på hela middagen och en av de anställda följde med föräldrarna till sjukhuset där det mycket riktigt konstaterades att flickan fått i sig alkohol. Men krogen råkade samtidigt vara snäppet för kaxig i sin replik:

”The child took a few sips of the product at approximately 8.30pm. After ordering, eating and celebrating a birthday, the family called 911 at approximately 9.30 pm and went to the hospital via ambulance around 10.00pm. This was nearly two hours after sipping the cup."

En stämning är alltså att vänta inom 3… 2… 1…

Läs mer

Exakt alla som spelat basket känner igen detta

Amat Levin 17:36 26 Mar 2015

Min utomhusbasketsäsong tog slut alldeles för fort förra året då jag för första gången i mitt liv stukade foten. Gjorde inte så farligt ont, men kommer aldrig glömma knäckljudet som uppstod när jag landade med hela min vikt på min felvinklade fot. Ouch.

Men snart är det april och det betyder att en ny säsong närmar sig. Blev inte direkt mindre peppad av klippet ovan. Skulle säga att jag har mött 100 procent av dess stereotyper.

Läs mer

Artister testar virtual reality-porr

Amat Levin 12:00 20 Mar 2015Vi vet alla att det var oundvikligt. Så fort nyheten om Oculus Rift och diverse andra virtual reality-verktyg nådde allmänheten visste vi att det bara var en tidsfråga innan det skulle börja produceras virtual reality-porr. Det visste Complex också, som lät en samling rappare testa på det redan existerande snusket. Resultatet är roligt.

Men de var inte de enda som fick pröva på gamechangern. Anställda på Complex fick också chansen:

Samt ett gäng i pensionsåldern:

Läs mer

Oscarsgalan 2015 – en sammanfattning

Amat Levin 16:59 23 Feb 2015

Ännu en Oscarsgala har passerat, vilket betyder att jag precis som förra året ska sammanfatta kvällen. Dock bara de kategorier jag bryr mig om och de händelser jag fastnade för. Vi börjar med vinnarna!Bästa film:

Birdman

Övriga nominerade: American Sniper, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Selma, The Theory of Everything, Whiplash

Det är här jag tvingas erkänna att jag har sett pinsamt få av dessa filmer. Birdman har legat högst upp på önskelistan i flera veckor, mest för att jag älskar Michael Keaton (hallå, har ni sett The Other Guys?), men av någon anledning har jag dragit mig för att gå och se den. Den verkar lite… jobbig, liksom? Hur som helst, Boyhood älskade jag och Selma ska jag se så fort den släpps i Sverige (hoppas den sistnämnda undviker vi-måste-få-med-hela-medborgarrättsrörelsen-i-en-film-på-två-timmar-problematiken som präglade The Butler). I övrigt är jag glad att American Sniper inte prisades.Bästa regi:
Alejandro González Iñárritu – Birdman

Övriga nominerade: Richard Linklater – Boyhood, Bennet Miller – Foxatcher, Wes Anderson – The Grand Budapest Hotel, Morten Tyldum – The Imitation Game

Priset för årets regissör går till en mexikan för andra året i rad! Ska vi tänka på mångfald, vilket vi ska, är den en av ytterst få ljusglimtar på en gala som år efter år fortsätter att misslyckas med representationen. Och den bristande representationen fungerade som inspiration för Neil Patrick Harris bästa skämt.Kul! Får vi också se er göra något åt saken nästa år?Bästa manliga huvudroll:

Eddie Redmayne – The Theory of Everything

Övriga nominerade: Steve Carell – Foxcatcher, Bradley Cooper – American Sniper, Benedict Cumberbatch – The Imitation Game, Michael Keaton – Birdman

Inte så mycket att säga här annat än att jag inte trodde att en Oscar fanns på horisonten när jag såg Redmayne i det moderna tortyrverktyget Lés Misérables (kolla själva om ni inte tror mig).Bästa kvinnliga huvudroll:
Julianne Moore – Still Alice

Övriga nominerade: Marion Cotillard – Två dagar, en natt, Felicity Jones – The Theory of Everything, Rosamund Pike – Gone Girl, Reese Witherspoon – Wild

Jag får fortfarande obehagskänslor av bara tanken på Rosamund Pike i Gone Girl, så hade hellre sett henne vinna. Har aldrig riktigt fastnat för Julianne Moore.Bästa manliga biroll

J.K. Simmons – Whiplash

Övriga nominerade: Robert Duvall – The Judge, Ethan Hawke – Boyhood, Edward Norton – Birdman, Mark Ruffalo – Foxcatcher

Haha, tar tillbaka allt jag sa om obehagskänslorna inför Rosamund Pike. De är rena kärlekskänningar i jämförelse med vad jag känner för J.K. Simmons. Det har gått över ett decennium, men för mig såg det fortfarande ut som att det var Schillinger från OZ som tog emot priset.Bästa kvinnliga biroll

Patricia Arquette – Boyhood

Övriga nominerade: Laura Dern – Wild, Keira Knightly – The Imitation Game, Emma Stone – Birdman, Meryl Streep – Into the Woods

Väldigt välförtjänt! Spelade rollen med en sådan övertygelse att jag aldrig reflekterade över att det var Arquette som läste upp rader hon memorerat från ett manus. Finaste betyget man kan få kanske. När hon tog emot priset levererade hon även ett tal som, med all rätt, redan har hunnit hyllas och få en backlash. Ger mig inte in i debatten just nu.Bästa manus på annan förlaga:

The Imitation Game

Övriga nominerade: American Sniper, Inherent Vice, The Theory of Everything, Whiplash

Igen, så länge inte American Sniper vann är jag nöjd. Istället vann The Imitation Game och vi fick ett fint tal av Graham Moore.Bästa originalmanus
:
Birdman

Övriga nominerade: Boyhood, Foxcatcher, The Grand Budapest Hotel, Nightcrawler

Tja, det bästa med Boyhood var knappast manuset, så här har jag ingen direkt åsikt.

----------

Annars då? Det mest uppseendeväckande var kanske John Travoltas agerade. Förra året bjöd han på en av de värsta namnslakterna någonsin, när han uttalade Idina Menzel som Adele Dazeem, vilket nu skulle skämtas om. Upplägget var simpelt: Idina Menzel skulle presentera Travolta och medvetet uttala hans namn fel, publiken skulle skratta, Travolta skulle skratta och allt skulle avslutas med att Travolta sa något småroligt. Men icke. Istället fick vi följande:

Och då hade han redan på röda mattan närmat sig Scarlett Johansson bakifrån för lite avslappnat tafs.

You had one job!

En annan höjdpunkt inträffade när Common och John Legend vann bästa originallåt för den mäktiga Glory från Selma. Common flög ur stolen och började high five:a stolsgrannarna. Men vad hände sen? I århundradets största misstag lämnade han självaste Oprah ”hangin’”, det vill säga undvek att möta hennes hand.Och vid närmare analys kan vi konstatera att det ser högst medvetet ut – han tittar henne i ögonen, tänker sedan (antagligen) ”fuck it” och kramar istället om Selma-skådisen David Oyelowo. Vad i!? Visst, för några år sedan hade de beef om Commons användande av n-ordet, men har sedan dess begravt stridsyxan (Oprah är dessutom en av Selmas producenter). Är det här Commons sätt att säga att han nu är för stor, eller att han hatar…

… Oh, nevermind. Att Oprah till slut fick sin kram förklarar varför Common överlevde kvällen. Och tur var det för tillsammans med John Legend stod han för galans mest tårfyllda moment.

Tänker lämna denna recap med några välbehövliga ord från John Legend och Commons tacktal. Gillar när kändisar drar sitt strå till politikstacken:

"We live in the most incarcerated country in the world. There are more black men under correctional control than there were under slavery in 1850. When people are marching with our song, we want to tell you we see you, we love you and march on."

(Vill ni läsa mer om detta kan jag rekommendera Michelle Alexanders The New Jim Crow.)

Här hittar du den kompletta listan på alla vinnare. Och får du inte nog av Oscars, kolla in Svantes tankar om galan här.

Läs mer

Amat Levin

Amat Levin är en 28-årig journalist och är före detta chefredaktör och ansvarig utgivare på Nöjesguiden. Denna blogg är numera inaktiv, men han kan höras på The Power Meeting Podcast.
 
Best of Amat:

Intervjuer

Seinabo Sey sprider sina vingar

Den anonyma världsmästaren

Nöjesguiden <3 Alexandra Pascalidou

Linda Pira: Matriarken levererar

George Scott har funnit ro

Kung Abidaz mot alla

Lilla Namo tar över i egen takt

Mack Beats står i centrum

Stor lever drömmen

Rikard "Skizz" Bizzi har hittat hem

Petter börjar om

Kendrick Lamar är hiphopens framtida kung

RZA fortsätter expandera

Reportage

Krogpersonalen avslöjar

Nybörjarens guide till Illuminati

Var ska vi bo?

När sex gör ont

Den tysta cannabisdebatten

Blogginlägg

7 ledtrådar som förklarar Robin Thickes sliskighet

"Jag är färgblind!" Grattis – eller?"

Rasism och En oväntad vänskap

Om svartingar, fotboll och varför man inte behöver krångla till det

En studie i dålig smak

De 21 bästa Chappelle’s Show-klippen

Hiphopens 10 bästa ”uh”

Neger eller choklad?

Nöjesguidens kommentarsfält just nu

Om reklam och omöjliga kroppsideal

Naturens största douchebag

8 anledningar till att älska apor

Påminn mig att aldrig skaffa hund

Ett besök i könsrollernas högborg

Amy, Amy, Amy

Om #stopkony och retweetandet

Är världen redo för en svart James Bond?

2012 års 50 bästa låtar

"Om du blir för full får du räkna med att bli våldtagen"

Amat når du direkt på amat.levin@nojesguiden.se

Sugen på att RSS:a Amats blogg? Klicka här.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla