Mot nya äventyr

Amat Levin 15:17 23 Jun 2015

När jag klev in på Nöjesguidens redaktion för första gången trodde jag inte att jag skulle bli kvar i över sex år. Jag trodde att jag antingen inte skulle passa eller att jag skulle tröttna snabbt – det finns trots allt ingenting som säger att nöjesjournalistik, med sin potential för ytligt kändisskvaller, behöver vara särskilt utvecklande eller motiverande.

Men den resa Nöjesguiden har gjort de senaste åren har varit smått magisk. Redan 2010 började vi experimentera med att blanda populärkultur med samhällsfrågor, något som många andra medier idag har börjat göra, och vi har skapat många omtalade editioner från temanummer om rasism och krogdiskriminering till bostadskrisen och, innan det hade fått sitt genombrott, en hel tidning tillägnad ordet hen. Vi har dessutom byggt en sajt från grunden som idag är den främsta i målgruppen, producerat vår egen valvaka och i början av förra året gjort den största formatförändringen i tidningens 33-åriga historia. Bara i år har vi med våra full-page features hunnit komma på hur vi gör vår långläsning med intressant på nätet samt gett NG.se en modernare kostym.

Den senaste tiden har jag börjat känna mig ”klar” på Nöjesguiden och det har därför blivit dags att gå vidare. Det betyder också att den här bloggen har gjort sitt, efter att ha varit igång sedan hösten 2009. Bloggen kommer dock att ligga kvar och som vanligt går det att hitta mina favoritinlägg (och artiklar) här i högerspalten. En kan dessutom tills vidare hitta mig i Power Meeting-podcasten som finns här. Men lyckligtvis finns också kvar en väldigt kompetent redaktion som kommer att fortsätta hålla Nöjesguiden relevant under många år framöver. Jag ska inte bli blödig men vill passa på att tacka alla skribenter, kollegor och redaktörer jag har haft äran att jobba med under dessa år, och framför allt alla fantastiska läsare. Jag kommer att sakna er.

Mitt sista nummer av Nöjesguiden kommer ut nu på fredag. I det har vi träffat Little Jinder, som efter sin medverkan i Breaking News av vissa har benämnts som Sveriges enda rockstjärna. För Greta Thurfjell berättar hon om ilska, att bryta regler och strävan efter något verkligt. Vi har synat tanttrenden, träffat en representant från Sveriges bästa kvinnliga amerikanska fotbollslag och låtit Döskalle & Mästerligt vara jobbiga mot bloggiganten Sandra Beijer. Men vi har även nystat i vad som verkar vara växande fall av porrberoende hos unga svenskar, pratat feministisk porr med regissören Erika Lust samt hängt med återförenade Refused.

Som alltid, trevlig läsning!

Fler blogginlägg från Amat Levin