Fire Emblem: Shadow Dragon

Johan Hallstan 08:50 12 Dec 2008

Tillbaka till de japanska riskkapitalisternas strategiska rötter.För det otränade ögat kan ett purfärskt och synnerligen permanent stycke ond bråd död verka rätt svårsålt. Men för fans av Fire Emblem-serien har det här alltid varit hela grejen, att ens power-levlade karaktärer riskerar att när som helst skrivas ur handlingen på grund av ett strategiskt felsteg.
I denna varsamma remake av det NES-originalet har Intelligent System tagit hjälp av Ghost in the Shell-skaparen Masamune Shirow för illustrationerna, putsat till det turbaserat strategiska och dukat med en läcker aptitretare av multiplayer. Det sistnämnda kan med sin enda karta förstås tyckas lite väl snålt, men Fire Emblem: Shadow Dragon är i alla andra hänseenden en rik spelupplevelse.
Plattform: 
Utvecklare: 
Stad: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler spelrecensioner

80 Days

 

80-days.jpg

80 Days är en slags interaktiv novell, där du samtalar dig över kontinenter – med målet att varva jorden på under 80 dagar. Huvudkaraktären i Jules Vernes originalsaga, Phileas Fogg, är en sidokaraktär och spelaren styr istället Foggs franske assistent, Jean Passepartout.

 

Gods Will Be Watching

gods-will-be-watching.jpg

Det finns ingen binär, svart/vit, god/ond värld. Verkligheten är mer komplex än så. Det är ett av Gods Will Be Watchings huvudteman. Ett retrodoftande peka och klicka-äventyr (minns ni Monkey Island? Day of the Tentacle?) som utspelar sig i en rad olika fasta scener. Varje scen går ut på att spelaren ska lösa ett problem genom dialog och handling.