Weeping Willows – The Dreams We Weave

Andreas Pettersson 21:18 22 Sep 2022

Weeping Willows lyckas med det mesta på sitt nya album The Dreams We Weave. Det är medryckande och känslofyllt, samt en bra mix av lugnt och fartfyllt. Detta gör det enkelt att lyssna igenom albumet utan att tröttna.

Här erbjuds indiepop, indierock och lite country. Dessutom gästar Lisa Ekdahl på skivans tolfte och sista spår The Dreams We Weave. Det är den klart lugnaste låten, men också en av de finaste. Magnus och Lisas röster gifter sig väl ihop. The Dreams We Weave är dessutom den perfekta sovlåten – inte för att den är tråkig utan för att den är skön och avkopplande.

En annan lugn och fin låt är Grow Old With Me. Den handlar om att livet är kort och att man därför inte ska vänta med saker. Det är, trots vissa klyschor, en vacker låt som även den passar utmärkt som godnattvisa.

Nu till lite högre tempo. Forever Blue är låten med countryvibes. Lite mer amerikanska västern, lite mer cowboy och lite svängigare. Jag gillar det!

Okej, det får bli ett låttips till. All I Have Is Now har det mesta. En fartfylld och pigg melodi samt skön saxofon. Texten handlar om att allt han har är nu, det kommer inte vara för evigt och att han inte kan stanna i det förflutna.

Albumet innehåller ganska många klyschor och det genomgående temat är kärlek och livet, som i så mycket annan musik. Men den här gången gör det mig inget. Jag kan förbise klyschorna och ändå tycka att texterna är bra – tack vare Magnus Carlsons fina och genuina stämma. Rösten känns verkligen 100 procent äkta. ”Vi väntar alla i kö till att ta våra chanser”, sjunger han (på engelska), och jag är glad över att Weeping Willows tog chansen att skapa detta album.

Och kom ihåg: lider du av sömnsvårigheter har du åtminstone två låtar till hjälp. De åker på i mina lurar nu. God natt.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner