Tempel - Tempel

Christoffer Bertzell 00:00 18 Mar 2019

När trummisen Kjetil Gjermundrød från Kvelertak startar nytt band hittar han med sina bröder och en vän ett sound som är betydligt intressantare än hans huvudsysslas mer rättframma ton. Med Tempel sätter kvartetten en grund i ett rått och groovigt ljudlandskap där metal och hardcore samsas på ett sätt vi tidigare erfarit via Nine och Raised Fist. Skillnad mot dessa svenskar är att norrmännen också hittar en väg ut ur denna skräniga distorsion som även tar till vara på mjukare melodier likt hur melodisk death metal och proggrockig ”djent” gör. Detta formar projektet onekligen aningen progressivt, men inte på ett överdrivet tekniskt vis, utan mer i den riffstrukturerade upplevelsen amerikanska Mastodon har tillfört sin sludge-aktiga metal.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Henok Achido – Bror utan sol (bland rök och stearin)

Henok Achido har rört sig i kulisserna på den svenska hiphopscenen länge. De flesta har förmodligen hört hans rader från Fattarus klassiska låt Mina hundar från början av 00-talet. Bror utan sol (bland rök och stearin) är en ärlig och självrannsakande comeback. Henok Achido är uppriktig genom varje låt oavsett vilket tema den har. 

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt.