Miss Li - A Woman's Guide to Survival

Sophie Winberg 12:32 2 Dec 2017

Är man mitt uppe i någon slags förvandling hamnar man ibland lite snett. Ni vet när man känner sig som en ny människa på semestern och köper en kjol med snäckor på eller när du varit på gymmet två gånger och tänker att du borde testa avancerad bikramyoga.

Linda Carlsson har på sin nya platta gjort slut med sitt gamla jag, men hur den förändringsprocessen i slutändan resulterade i att hon bestämde sig för att testa reggae kan jag inte förklara. Plattan är full av beundransvärda budskap, det finns starka singlar och hennes röst är lika stark som den någonsin varit, men avsaknaden av allt vi vet att Miss Li gör bäst förvirrar mig.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.