Kehlani – While We Wait

Armani Maleh 00:00 4 Mar 2019

Medan vi väntar på ankomsten av hennes bebis och hennes andra fullängdare bjuder Kehlani oss på mixtapet While We Wait. Den är fylld till bredden av modern R'n'B som kröns av hennes silkeslena röst. Kehlani tar tronen över ”Låttexter som är opersonliga och knappt betyder nånting” men det funkar verkligen här. Vare sig det handlar om heartbreak eller nyförälskelse så tar hennes röst och de supertighta produktionerna den uppmärksamhet de förtjänar. Exempelvis RPG där hon tillsammans med love song-experten 6lack sjunger om att en partner som borde visa tydligare kärlekstecken, eller Footsteps (feat. Musiq Soulchild) som egentligen handlar om exakt samma sak är praktexempel på att det inte alltid måste vara djupt och personligt för att vara bra. Enkelheten tillåter hög kvalitet på det som levererats och det bådar gott inför nästa album.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder. Nu har duon reducerats till att vara Martin Nordvalls egna projekt, och med producerande Johannes Berglunds hjälp har det inneburit ett starkare fokus och ett avsevärt synthigare sound. Det är fortfarande pop i botten, men mörkare, tätare och intensivare, och det klär Martin Nordvalls röst väl.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.