Drake – Views

Adam Jansson 00:00 5 May 2016

Som nykläckt superstjärna på Take Care var emotionell paranoia och baksidor med kändisskap ämnen som kändes både genuina och befogade. Till och med uppfriskande i en genre med macho som främsta ledord. Men om Nothing Was The Same var förädlingen av samma tema med en välkommen tweak är det nu tydligt att Drake borde ha gått vidare. Åtminstone, om han vill fortsätta vara en relevant kraft i samma nyskapande toppskikt som Beyoncé och Kendrick Lamar, börjat prata om någonting annat än sina relationsmässiga tillkortakommanden.   

Det går trots detta inte att värja sig för den oefterhärmliga magi som framkallas i samarbetet med polaren och parhästen Noah ”40” Shebib. Inte heller för den slagkraftiga lekfullhet som, i efterskalven från fjolårets If You’re Reading This It’s Too Late, demonstreras på låtar som Hype och Still Here

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.