Behemoth - I Loved You At Your Darkest

Christoffer Bertzell 00:00 8 Oct 2018

Att följa upp en blasfemisk fullpoängare som 2014 års The Satanist är inte ett tacksamt jobb för de polska satanisterna - med en sådan måttstock kan det mesta kasta en skugga över uppföljaren. I dag står bandet med ena foten i traditionsbunden extrem metal, samtidigt som de fördjupar sig mer i experimentella uttryck som barnkörer, jazzigt klingande ackord och ren sång. Och likt alla nytagna steg kan det ta ett tag innan man finner en tydlig stig för bland plattans tolv spår ryms flera snygga avantgardistiska passager, men även minst lika många som ter sig malplacerade. Ett annars så slagfärdigt band som Behemoth gör inte ett dåligt album, men däremot med deras mått mätt är detta album en ofokuserad komposition och något tråkig.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kiran Leonard - Western Culture

Western Culture är den 23 åriga Kiran Leonards 17:de (!) album. Han släppte sitt första skiva utan ett skivbolag 2009, dvs. när han var 14 år (!). Och hans stora debut Bowler Hat Soup kom 2012, en skiva där han spelar 20 (!) olika instrument. Det är galet. Och svindlande. Jag måste samla mig lite. 

Peter Bjorn and John - Darker Days

När Peter Bjorn and John återvänder till sina rötter och ger varandra fritt utrymme på ett album när låtskapandet skett individuellt och fördelats jämlikt mellan medlemmarna blir resultatet naturligtvis spretigt.