Pontus Frithiofs sommarverksamhet på Brassserie by the sea innebär att uteserveringen blir matsal och lokalens innandöme får fungera som en lounge (med öppningsbart tak). När solen skiner är det förstås galant att sitta såhär vid kajen och softa med en god firre och några glas vin. Är det kallt brassar personalen på infravärmen, vilket för det mesta är skönt, men ibland kan gå till överdrift, speciellt när man hamnat precis under en värmelampa och känner hur hjässan börjar få en stekyta som gör entrecoten på tallriken avundsjuk. Börjar det regna dras det markisliknande taket ned längs sidorna så att det blir som att sitta i ett förtält till en husvagn. Tyvärr har det visat sig att detta tak tenderar att läcka när det regnar mycket. Brasserie by the Sea serverar förstås fransk mat. För att man verkligen ska förstå det är det inledande svarsmeddelandet på krogens telefonsvarare på franska. Ja, det är sant. Slå gärna en signal, slut ögonen och låtsas att du är i Frankrike. Framför allt är Brasserie by the seas sommarmat fräääsch. Fokus ligger på skaldjur och fisk i bästa aerobicsanda, även om det förstås går att få sig en entrecote eller en råbiff. Även om maten inte når samma höjder som på moderkrogen Pontus in the greenhouse, så är det mesta riktigt bra här. Skaldjuren är fina och hummern (hel 360 kr, halv 195 kr) kommer med Pontus egna tryffeldressing. Till charkuteritallriken (115 kr), som består av bland annat pancetta, mortadella och kaninterrine, får man tunna rostade skivor av världens bästa bröd - pain poilâne. Sjötungan (dagspris) serveras à la meunière och är en liten fest med vårprimörer och en god dragondressing. Niçoisesalladen (185 kr) har en mjäll halstrad fjällrödingfilé i sig. Osttallriken kommer med ett slags frukt- och valnöts-bröd, men inget pain poilâne, vilket är helt snurrigt. Säger man till går det dock att fixa. Servicen är tillmötesgående, men tyvärr provocerande långsam.
Stad:
Lokal: