Podcasts

Singelrådet #48: Alla är i ett Facetime-förhållande

Är du i desperat behov av någon som kan guida dig genom singellivet? Bra. Nu är nämligen Singelrådet tillbaka på Nöjesguiden. 

Om du tillhör den grupp i samhället som tycker det är svårt att hålla en relation vid liv finns det ett nytt fenomen du ska hålla dig borta från: Facetime-förhållandet. I avsnitt #48 av Singelrådet pratar Emilie Roslund och hennes gäster om just den här formen av relation – som alla tre visar sig ha gemensamt. Markus Hård som gästar podden beskriver sin situation såhär:
– Jag ser det som att jag dejtar någon. Även fast vi bara setts en gång de senaste halvåret så "ses" vi på Facetime, pratar i telefon och messar. 

Facetime-förhållandet påminner om ett distansförhållande, med skillnaden att relationen inte är definierad. Det som utmärker den är en daglig kontakt, www-intimitet och någon form av känslor.

I avsnitt #48 finns en utförlig förklaring av begreppet samt en skrämmande historia om en kille som aldrig slutar sms:a.

Med: Emilie Roslund, Markus Hård & Ann Edliden.

Podcast

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Fler avsnitt från Singelrådet

Alla podcasts

Vad blir det för rap?!

VBDFR är en podcast om rap av tre vänner som tillsammans dagligen lyssnat i ungefär 70 år på rap.

The Power Meeting Podcast

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Finns där poddar finns!

Singelrådet

Singelrådet är podden som värnar om alla singlars bästa. Här tar alla samtalsämnen avstamp i något självupplevt som av någon anledning måste ventileras och sönderanalyseras.

Ni e med oss

Ni är med oss är en av podcast av Mahan, Arjan och Victor. Podcasten gästas av olika inspirerande, kreativa och intressanta människor.

Mord mot mord

Mord Mot Mord är en vanlig snackig podd, fast om mord. Det är lättsamt prat i ett försök att hantera världens allvarligaste ämne.

Konversation

Ett samtal mellan två av vår tids ledande kreativa röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. I samarbete med Nöjesguiden.

Klassresan

Klassresan är ett intervjuprogram med intressanta gäster som delar med sig av sin klassresa. Lyssnarna får på så sätt nycklar till en större berättelse, den om hur det svenska samhället fungerar och varför vissa lyckas och andra misslyckas.

Hector & Rasmus

Nöjesguidens Göteborgsredaktör Rasmus Blom träffar Hector Apelgren varje vecka för djupsinniga analyser.

Hämndens Timme

Podcast om häxkraft, politik och kultur med Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada. På Nöjesguiden.

Fredagsbus

En gästpodcast i fyra delar.

Dela en flaska

I podcasten Dela en flaska delar Alf Tumble varje månad en flaska vin blint med en krogpersonlighet.

Boeoes Kaelpodden

En gästpodd i fyra delar. Tor och Leo i Boeoes Kaelstigen i en poddserie där varje avsnitt baseras på en eller flera låtar från kommande plattan. Deras andra album – Overcomes Love, Time & Space kommer 20 maj.