De 21 bästa Chappelle's Show-klippen #21

Amat Levin 22:57 6 Jan 2010

De 21 bästa Chapelle's Show-klippen
Eddie Murphy cirka 1984 är fortfarande kungen av komedi, men på 00-talet regerade Dave Chappelle. Utan att överdriva har jag, tillsammans med min kompis P, säkert sett varje avsnitt av Daves revolutionerande Chapelle's Show 15-20 gånger. Vi är sånna överdrivna fan boys att vi inte ens kan ha en vanlig konversation utan att citera något från programmet.

Chappelle's Show var kriminellt roligt och förlöjligade och drev om allt från politik och samhällsproblem till fördomar och avdankade kändisar, och det är lätt en av 00-talets höjdpunkter alla kategorier. Jag sörjer fortfarande att Chappelle tackade nej till 50 miljoner dollar för en tredje säsong och istället gick i miniexil.

Trots programmets storhet känns det ändå som att det finns många som har missat allt, vilket jag självklart inte kan tillåta. Och nej, jag vägrar inse att det finns människor som har sett allt, men bara inte gillar humorn. Så för att fira att jag imorgon börjar som redaktionschef på Nöjesguiden ska jag lista de 21 Chapelle's Show-klipp ni bara inte får missa (ja, jag har en listfetisch). Att jag i och med denna lista ger mig själv en anledning att leta Chappelle-klipp på jobbtid har självklart inte med saken att göra. Vi kör igång direkt!

21. When keeping it real goes wrong (säsong 2)

"Keep it real" var ett begrepp som förpestade 90-talet och var särskilt irriterande just för att man, om man för en gång skull gjorde som uppmaningen föreslog, alltid hamnade i trubbel. Här demonstrerar Chappelle, i rollen som svart bussinessman med Onkel Tom-komplex, hur fel det kan bli:

Chappelle's Show  
When Keeping it Real Goes Wrong - Vernon Franklin
www.comedycentral.com
Buy Chappelle's Show DVDs Black Comedy True Hollywood Story

Lol-moments:

0:42 - "Vernon! Great job, buddy. You tha man! Give me some skin, huh?"

1:25 - "This ain't the Vernon I know…" "Well, allow me to reintroduce myself, my name is Hov!"

1:39 - Sit down, bitch! Thug life! Think this a game, nigga? Auf! Auf! Wu-Tang!"

Fler blogginlägg från Amat Levin