She's just not that into you

Rebecka 15:35 2 Mar 2012

Jahaja, jag råkade ramla över en länk på Twitter till en kurs för killar i hur man "tar kontakt med tjejer på dagtid ute i "vanliga livet"".

Det kostar närmare 3000 kr för att lära sig grunderna till att bli en ful gubbe och för att få ta del av taskigt översatta amerikanska dejtingböcker skrivna av trollmän.

Ställde en snabb fråga till mina twitterkompisar:

99.9% av alla svar lät typ såhär:

Efter en snabb översikt i forumet är det tydligt att många personer har stora problem med det sociala, och faktiskt behöver någon form av vägledning i sitt kontaktsökande. Och ja, detta är också väldigt tydligt när du som kvinna försöker röra dig i det offentliga rummet, eftersom många män har hobbyn "störa tjejer i vardagslivet". Det är ett problem att det är män som leder de här "PUA - kurserna". Kvinnor med erfarenhet från ständiga trakasserier på stan borde snarare fungera som rådgivare, om någon nu ska vara det. 

Här kommer några regler, för kontaktsökande dagtid, helt gratis!!!

Regel Nr 1 är: Stör inte främmande människor på stan. Det är klart att man kan söka kontakt, säga något, ställa en fråga eller kallprata lite, vissa tycker till och med att det är riktigt trevligt, men läs för guds skull av signaler. De flesta undviker nämligen att bli riktigt otrevliga. Att du får svar på tilltal är alltså inte att betrakta som ett läge att "avancera" i er relation.

alltså Nr 2: Om tjejen artigt men kort svarar på tilltal och sedan stoppar in iphone-lurar igen: tilltala inte henne igen. Den här är svår för många.

Nr 3: Lämna aldrig över lappar som du skrivit på en gammal metro till tjejer på tunnelbanan med texten: "babe! du är tvungen att få veta hur fett jävla kåt jag blir när jag ser att du ser. vill du se mer? jag vill visa mer! ring henrik 0762 069xxx".   (TRUE STORY)

Nr 4: Rör aldrig vid främmande kvinnor, inte ens en klapp på axeln. Stå inte för nära, prata inte för nära. En bra grundregel är "backa", om du redan bestämt dig för att strunta i regel nr 1.

(3 Beröring: En förutsättning för attraktion är beröring. Ganska enkelt; ingen beröring inget attraktion. Detta är lite krångligt till en början men du kommer få till det med tiden. Ett enkelt exempel på hur du kan göra är att peka på något med ena armen samtidigt som du tar på hennes axel med den andra. Detta är kanon att använda när du frågar efter vägbeskrivningar och dyl.)

Nr 5: Herregud GE UPP när du inte får nån respons, gå.

Nr 6: Håll dig så långt borta från PUA-rörelsen som möjligt.

PS. om du trots allt vill bli en "PUA" och tycker att Mystery är inne på något, snälla, betala iaf inte 3000kr till tramsföretag.

Fler blogginlägg från Rebecka