Recension: Jurassic World

Rebecka 21:18 21 Jun 2015

Kort version: Precis som man tror den ska vara.

Längre: Två barn lämnas ensamma på monster-ö med stel pagekvinna och man i kontakt med naturen - du kan aldrig ana vad som hände sen. I en galen jakt på liv och död slåss de mot monstren, kvinnan får lockigt hår och tar av sig blusen - många dog och tycke uppstod.

Bäst: Naturbilder och coola dinosaurier som slåss i 3D.

Sämst: Förutsägbara karaktärer + karaktärsutveckling. Att vissa dinosaurier log i slutet. När fiskdinon åt upp monster-raptor-rex, skratta.

Betyg: Tre Hedningar. 

Omdöme: En riktigt trygg film.

Läs mer

Legenden Leila K

Rebecka 19:49 17 Jun 2015

Jag vet inte om ni har hunnit lyssna på det senaste försöket att reda ut superstjärnan Leila K's liv, framgång och bakslag än, men jag har det, och det kändes... sådär alltså. Leila själv hörs nämligen inte alls, annat än genom en berättarröst som läser gamla citat ur den kvällspress som Leila öppet hatat. Annars sitter vänner, kollegor och en lärare från grundskolan och pratar och pratar om en livs levande person som om hon vore död, så känns det i alla fall ofta. De nämner att både Leila och hennes pappa varit tillfrågade att vara med (jag antar att berättarrösten som läser Leila-citat är ett sätt att försöka ersätta henne) men nekat.

Jag tror inte att någon av de intervjuade har ont uppsåt över huvud taget (och Apollos berättelser är väldigt fina), men faaan vad illa det känns när den gamla läraren läser ur personliga uppsatser som Leila skrev som barn, och återger privata samtal i skolmiljö. Jag vet inte om Leila sa vid kontakten att "nej tack, men ni kan läsa ur min uppsats", för det är inte något jag som lyssnare får veta, men det känns inte alls ok att en lärare agerar på det sättet utan ett godkännande från Leila.

*hoppas hon hade det*

Leila 4-ever 

Läs mer

Snapchat 4-ever

Rebecka 21:24 7 Jun 2015

I torsdags köpte jag en ny telefon efter nästan FEM (!) år med min iphone 4. Inte.en.spricka.i.glaset. Det betyder att jag äntligen har en telefon som klarar av roliga appar igen, så min helg har i princip bara handlat om snapchat och dubsmash. Det tog ett tag innan jag 1. fattade att snapchat inte bara är en app för barn/ sexting/ barn som sextar och 2. fattade sjävla appen men nu!!! Helt såld. Så underbart och sorgligt att ögonblick precis som irl är över när de passerat. Inga likes, bara vittnen. 

Aja, lärde mig precis vad symbolerna jämte ens vänner betyder på emojipedia, så oerhört uppviglande?

Adda mig om du vill följa min snapresa på: heden_privat 

Faksimil: Emojipedia.org

Läs mer

Ofattbart äckligt

Rebecka 17:30 5 Jun 2015

Kan ni ens förstå att vi i så många år åt dessa undermåliga bröd till våra hamburgare? Ja, det och andra intressanta saker har jag tänkt på idag.

Läs mer

TITTA: Rihanna - American Oxygen

Rebecka 15:12 16 Apr 2015

EDIT: hitta den officiella videon :)

Nu hörrni finns Rihannas American Oxygen på Spotify, iTunes och Tidal (antar jag, har ej Tidal).

Länk till Spotify här: Rihanna – American Oxygen och thoughts below:

- Det tog ett hundra år för Rihannas senaste album Unapologetic att till slut hamna på Spotify. Nu kommer singlarna från R8 upp samma dag som de går upp på iTunes typ. Verkar inte blivit strul på grund av Tidal, relationen verkar till och med ha stärkts?

- Undervattenskänsla... Det är nåt bubblande industriellt ljud going on här + nåt technohjul som snurrar? 

- Men, som alltid, oerhört effektiv melodi och refräng.

- Lite störiga körer som kör "Americaaah Americaaah"...

- Allt låter skevt.

- Men jag menar, vem är jag att... jag gillar den såklart.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!