Jag vet inte om ni känner till det men Vassa Eggen i Stockholm kör en "hummerfestival" den här veckan i sin bardel, och erbjuder typ fem-sex olika rätter på hummer i hel eller halvportion för 150kr eller 215kr. Det här är inte ett sponsrat inlägg, utan betrakta det som konsumentinfo. Jag var där igår nämligen och tänkte visa bilder på maten och beskriva den, för att hjälpa er som tänkt gå dit att ta informerade beslut! Jag hatar nämligen själv av beställa något som jag inte sett en bild på innan, och jag vill gärna veta exakt vad som ingår i rätten. Varsågoda, mycket nöje:
betyg: 4 Lobster Roll
God, men inte alls särskilt traditionell. Jag började fantisera om en klassisk Lobster Roll för ett år sedan, när jag läste t.ex. den här listan på de 10 bästa runt Portland på Serious Eats. En klassisk lobster roll ska vara ganska enkel, typ hummerkött, rostat bröd, köttet rullat i lite smör eller möjligen mayo, kanske något mer. Den här var extremt majjonäsig, med bitar av äpple blandat med köttet och med tryffel på toppen. Ja alltså gott, men inte precis "maine style".
betyg: 6 Grillad hummer med vitlökssmör, pommes och aioli
Den här åt jag inte själv, men den var tydligen "underbar".
betyg: 6 Lobster cakes
"Som friterade fiskbullar, fast med hummer, fast det får jag absolut inte säga" sa en av alla servitörer som hjälpte oss. Det är hackat hummerkött med koriander och chili, som friterats, och kommer med en dipsås med ingefära, chili och, tror jag, fisksås. Extremt jävla gott, saknar dom.
betyg: 5 Lobster taco
De här åt inte jag heller, men Mona tyckte att de var "goda!". Det är tacos med en asiatisk touch. Verkade också vara personalens favorit.
betyg: 6 Lobster mac and cheese
Den här åt min kompis Mats, han älskade den! Jag har bett om ett mer specifikt utlåtande men tyvärr inte fått något än. Kanske återkommer!