Tvodd.

Fotlol 18:36 7 May 2014

Tvodd. Tänk så mysigt att detta nya fenomen finns. Nu har vi spelat in och sänt tre avsnitt som alla ligger uppe på SVT Flow och jag är så himla glad över att få chansen att få göra detta typen av program. Helt fria ramar och vi testar oss fram för att finna fram vad vi vill att en tvodd ska vara. Eftersom det är jag och den oerhört mysiga David Fjäll som gör Anna och Davids tvodd så kommer ju det mesta röra sig runt fotbollen, men som vi värnar om sidospåren samtidigt. 2014 är sannerligen sidospårens tid. Fotbollskulturen sen, den går ju att angripa från miljoner perspektiv och det ska vi försöka göra ihop med våra gäster, så programmets innehåll kommer ändra karaktär gång på gång på gång.

I det senaste avsnittet är Raggadishiga David Bexelius och min förra NG-boss tillika briljanta isländska prinsessan Margret Atladottir med och vi börjar hos Totti och slutar i ett långt, viktigt samtal om representationen i svensk fotbollsjournalistik och media och vikten av att fler perspektiv får ta plats. Se det!

skarmavbild_2014-05-07_kl._17.15.28.png

I avsnittet dessförinnan så gör Soran Ismail lite tillfällig comeback i public service och testar gränsen för vad som är tillåtet i en tvodd och funderar över Mourinho medan Lill-Eric tar upp det alltid lika aktuella ämnet "lag man hatar" samt fotbollsvärldens just nu hetaste derby. Om jag ska vara helt ärlig hatar jag ju inget lag, är för pass mkt utav en hippie där inuti men nog stör man sig i perioder på det ena eller andra laget. För mig handlar det nog mest om irritation om något lag är för överlägset, jag vill att nån ska komma underifrån och bemästra och överlista dom då. Hur dom än gör det.

skarmavbild_2014-04-30_kl._07.08.14.png

Och så avsnitt 1 har jag ju skrivit om tidigare. Bojan var på besök och Kakan var med i telefon och bättre kombo kan det väl knappast bli. Nån gång ska de komma tillbaka och vara på plats bägge tu och då kommer Vidic att finnas med i luren! Iiiiiihhhhh! Hoppas på att kunna dra ur Bojan några riktigt starka historier om tiden i Röda Stjärnan och att Kakan kan ta med oss in i sitt perspektiv på fotbollen, det kan sluta vart som helst. 

skarmavbild_2014-05-07_kl._18.28.10.png

Tvodd. Vi får se vart detta bär av.

Fler blogginlägg från Fotlol