Kort resumé av den tvoddsäsong som hittills passerat

Fotlol 12:03 4 Nov 2014

Nu är vi långt gångna in i tvoddsäsongen och jag är hemma magsjuk, perfekt tillfälle att med hinken redo bredvid mig snabbt dra igenom och titta tillbaka på den tid som passerat sen i höstas.

S02E01 - Fotboll för alla med Sofia B Karlsson.
Här snackade vi med Sofia som driver ett extremt intressant projekt i AIK för att göra fotbollen till en mer inkluderande miljö, framför allt när det kommer till könsnormer. Det blev mkt dramatiskt mot slutet och vi har knappt hämtat oss än. Jag var lite ovan att vara med i rutan efter augustiuppehållet och glömde ta på mig byxor :(

skarmavbild_2014-11-04_kl._11.29.41.png

S01E02 - Det svenska supporteråret med Elena Lövholm.
Elena är ju känd för att tappert driva supporterperspektivet i sina bloggar och poddar, nu skriver hon också för SVT vilket är superkul tycker jag. I detta avsnittet blir det en tillbakablick på det dramatiska supporteråret samt en hel del Värmlandssnack. Det framkommer även vilka som är Degerfors mest kända invånare och Elenas bakgrund som stalker luftas.

skarmavbild_2014-11-04_kl._11.32.29.png

S02E03 - Kvinnliga fotbollstränare med Alva Nilsson
Vi pratar om en bristvara inom fotbollen med damfotbollsexperten Alva, men också om de kvinnliga tränare som finns. Bristen på kvinnor inom ledarpositioner i fotbollen både på dam- och herrsidan är ju minst sagt påtaglig vilket vi även tog upp i programmet med Sofia B Karlsson, men nu snurrar vi runt i tränarvärlden hela avsnittet genom.

skarmavbild_2014-11-04_kl._11.40.33.png

S02E04 - Torsk på Zlatan med Petter Bristav
Även känt som avsnittet där David blivit så mysig av att tvodda att han programleder invirad i en filt. Komikern Petter är hos oss och pratar om sin Zlatanbesatthet och vi kikar på fenomenet Z från alla dess håll och kanter.

skarmavbild_2014-11-04_kl._11.52.23.png

S02E05 - Livet som Liverpoolsupporter med Eric Rosén
Liverpool är ju ett lag vars supportrar har en speciell och väldigt stark identitet och detta ville vi luska mer i. Vi bjussade in chefredaktören Eric för att snacka om hur det är att leva med Liverpool, killen är så pass laddad på Liverpoollivet att han bland annat flyttade dit ett halvår för att leva nära sitt lag. 

skarmavbild_2014-11-04_kl._11.58.11.png

S02E06 - Carioca, vad är det? med Elisa Palha
Vi tjatar tillbaka sommarens Brasilien-expert Elisa till en tv-studio för att snacka VM och Brasilien. Hur var det? Vad händer med landet nu? Etc. Jag har för mig vi fick lite mer info om vad som sker bakom kulisserna på ett mästerskap än vad som passar sig, det finns många fördelar med program som inte klipps för fem öre i efterhand.

skarmavbild_2014-11-04_kl._12.06.49.png

S02E07 - Ensam en stjärna, tillsammans en galax med Henok Goitom.
AIK:s Henok Goitom kommer förbi och berättar om föreningen Kista Galaxy som han och bl a den första tvoddgästen någonsin Bojan Djordjic startat. Vi pratar om föreningens viktiga arbete ute i Husby/Kista-området och vilken positiv kraft fotbollen kan vara. Blev ganska tagen av Henok och hans heltäckande, ödmjuka analys av allt. David pressar honom på lite landslagskänslor också och efter kamerorna slogs av uttryckte Henok viss oro för min bortkastade diskuskarriär som aldrig blev.

skarmavbild_2014-11-04_kl._12.29.27.png

S02E08 - Nörd? med Leonard Jägerskiöld Nilsson 
Total jävla ingrottning i matchtröjornas värld med sportjournalisten och den stolta fotbollsnörden Leo. Han bara dunkade ner en hög med allt från fasansfullt till fantastiskt vackert och ni fattar väl själva att vi var tvungna att dra över "en del" på programtiden (ej första gången men den mest medvetna gången). Så glad att han hade med min favorittröja också som jag håller på bilden.

skarmavbild_2014-11-04_kl._12.32.41.png

Be en bön för de goda krafterna i Champions League i kväll så ses vi snart i bloggen.

Fler blogginlägg från Fotlol