Svenskarnas Parti vill slänga ut våra barn men är i alla fall artiga

Amat Levin 14:42 2 Jun 2014Att nationalistiska nazistiska Svenskarnas Parti gästar Sveriges Radio verkar innebära antingen hånskratt eller obehagliga rysningar. Tidigare i maj briljerade de genom att besvara ”varför?”-frågor med ”därför”, men för några dagar sedan återvände de och var både lite mer vältaliga och betydligt mer tydliga med sin människosyn. Det är väldigt viktigt att få en insyn hur de tänker nu när sättet vi pratar om nazism och rasism har förskjutits ytterligare och Skolverket dessutom inte ser några konstigheter med att tillåta ett nazistiskt parti att besöka våra skolor.

För er som missade intervjun under ledigheterna får ni nu en ny chans. Här ovan (eller här) kan ni lyssna på intervjun i sin helhet och här nedan kommer ett utdrag:

----------

Ni vill alltså att inga invandrare överhuvudtaget ska få finnas i Sverige?
– Nej, det är inte riktigt så. Det är snarare att utomeuropeiska invandrare, den typen av invandringen ska stoppas helt och det ska påbörjas en återvandringsplan. Men att europeiska invandrare ska få fortsätta ha medborgarskap.

Hur ska man skilja européer från andra?
– (…) Man tar helt enkelt de studier som finns om genklustrer, alleler och haplotyper och låter en myndighet avgöra om det finns gränsfall. Men i de flesta fall är det uppenbart om personen är europé eller inte.

Men nån kan ha bott i Sverige i flera generationer. Menar du att man ska skicka folk till länder där de aldrig har varit?
– Återvandringsplanen kommer ju att ha en prioriteringslista som är sist in först ut. Sen är det givetvis så att kriminella invandrare går allra först ut. Så det beror på hur närbesläktade de är och hur länge de har bott. De som har bott längre ska återvandra vid ett senare tillfälle.

Vad händer om människor som har bott här i flera generationer får barn? De barnen har inga, enligt ditt sätt att se, etniska svenska gener, eller?
– Är det blandäktenskap mellan européer och icke-européer är inte de att räkna som européer, nej.

Så du ska skicka svenska barn till…
– Det är tänkt att partiet om det sitter i riksdagsposition med maktinflytande ska starta en återvandringsplan för utomeuropéer, ja.

Det låter inte helt olikt Hitlers…
– Nej, de hade en mycket snävare rassyn. Vi anser att slaver och sydeuropéer är att räkna som européer. Så det är inte riktigt samma syn på det etniska.

I skolans värdegrund ligger ju att alla ska känna sig trygga i skolan. Kan du förstå att er politik skulle kunna kännas hotfull för de elever som inte är "riktiga svenskar" enligt ert sätt att se på det?
– Nej. Snarare skulle jag vilja påvisa att de nationalister som finns i skolan, och det finns ett stort antal – SD är väldigt populära i skolvalen – de kommer att känna att deras nationalistiska åsikter inte accepteras i skolmiljön när de för höra såna här uttalanden från lärarförbundet.

Men er politik vill att fler elever av de ni träffar där ska kastas ut ur Sverige om ni får bestämma.
– Man kan ta såna exempel på kommunisterna…

Men jag vill ha svar på min fråga. Förstår du att de blir otrygga och rädda när ni kommer till skolmiljön?
– Nej, jag förstår inte riktigt det. Visst, vi har en plan på att de ska återvandra, men det är inte direkt som att vi är där och försöker vara otrevliga eller elaka, vi försöker vara artiga, sköta oss och föra fram vår politik.

Men skolan ska föra fram demokratin. Och i ert punktprogram ifrågasätter ni demokratin – ni vill att vi inte ska ha ett demokratiskt styre.
– Det som står i partiprogrammet är att vi tycker att stadsskicket ska moderniseras och det ska bland annat anpassas efter vetenskapliga studier av hur människor fungerar i flock.

​----------

Fler galenskaper finns som sagt i intervjun ni kan lyssna på ovan. Bland annat om att människor vars utomeuropeiska familjer har bott 100 år i Sverige ändå aldrig kan räknas som svenskar och försök till en förklaring till varför en tredjedel av Svenskarnas Partis kandidater är dömda för brott. En viktig grej togs dock upp.

”Avståndstagandet som sker mot SVP har tidigare skett mot SD, så att de försöker ta avstånd från oss genom att leka finare är bara hyckleri.”

Även om SVP är ännu mer extrema ska man inte glömma att de och SD spelar i samma liga.

Fler blogginlägg från Amat Levin