Spoilervarning: Paul Walkers adjö

Amat Levin 13:51 8 Apr 2015


Som sagt, detta inlägg innehåller spoilers. Läs bara om du redan har sett Fast & Furious 7 eller om du inte bryr dig om att bli spoilad.


Var på premiären av Furious 7 (vad?) förra veckan. Jag, två kompisar och Stockholms samlade 16-åringar. Filmen var mer over the top än vad någon kunnat ana, vilket är ett bra betyg när vi pratar denna specifika franchise. Men allra mest har filmen kretsat kring Paul Walkers död.

Skådisen som har varit med i serien från första början avled i en bilkrasch när han bara hade spelat in hälften av sina scener. Följaktligen pausades inspelningen medan regissör och manusförfattare funderade på hur de skulle få ihop den. De beslutade sig att spela in resten av scenerna med hjälp av CGI samt röst- och stunddubbelhjälp från Walkers två bröder. Först spekulerades det kring att Walkers karaktär skulle dö även i filmen, men de landade i att helt enkelt pensionera honom. Vilket visade sig vara helt rätt beslut. Dels för att alternativet hade varit aningen smaklöst, dels för att de, i Fast & Furious-mått mätt, fick ihop ett väldigt fint och faktiskt rörande slut. Är du nyfiken? Se det (i inte bästa kvalitet) nedan: Bonus: Läs min recension av Furious 7 här och mina tankar dagar efter Walkers död här.

Fler blogginlägg från Amat Levin