Spritmuseum fylls av jättestora uppblåsbara svangrejer

17:37 10 Sep 2018

Från den 27 september och nästan ett halvår framåt gästar en av Storbritanniens mest kända konstnärer Spritmuseum med ett helt nytt verk. 

Installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för Spritmuseums konsthall och invigs den 27 september, för att sedan visas fram till den 31 mars 2019. Skaparen David Shrigley är en av Storbrittaniens mest kända samtida konstnärer.  
– En utställning med David har varit en stark önskan sedan Spritmuseum öppnade 2012, säger Mia Sundberg, intendent för museets konstsamling. Det är särskilt roligt att vi kan presentera ett helt nytt verk. Vi vill inte avslöja allt nu men utställningstiteln säger väl en del. 

I centrum av David Shrigleys konstnärsskap står enkla tuschteckningar med handskrivna texter och ordlekar. Men han jobbar även bland annat med skulpturer, stora installationer och animation och har förutom på gallerier tidigare ställt ut både i restaurangmiljö där han nyligen täckte väggarna i matsalen på nattklubben Sketch med teckningar, samt i offentliga miljöer där han bland annat ställt ut en jättelik tumme mitt på Trafalgar Square. 

Utöver konstvärlden rör sig David Shrigley även i sammanhang som exempelvis musik, där han samarbetat med artister som Franz Ferdinand och Blur. Han har även tidigare bidragit till konstsamlingen Absolut Art Collection, som visas i just Spritmuseum, med verket ABSOLUT SHRIGLEY  från 1996.

Exhibition of Giant Inflatable Swan-things invigs den 27 september, då även konstnären själv väntas vara på plats. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!