Nöjesguidens favoriter vecka 35

Emma Thimgren 19:26 3 Sep 2023

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ oss på Spotify för en ny lista varje fredag.

Griff

22-åriga Sarah Griffiths debuterade 2019 och har sedan dess gjort en spikrak resa uppåt. Vertigo är årets första singel från Griff, som spenderat 2023 med att turnera som förband åt akter som Dua Lipa och Coldplay. Förhoppningsvis kommer ett album om inte alltför länge.

Slowdive

Everything is alive är gruppens första album på sex år. Inspirerat av bortgången av två bandmedlemmars föräldrar påbörjades produktionen 2020. Men snarare än mörkt och minimalistiskt, som det skulle varit från början, är albumet hoppfullt och eklektiskt.

Beirut

I veckan släppte Beirut singeln So Many Plans och meddelade att han i november släpper sitt första studioalbum på fyra år. Albumet Hadsel har fått sitt namn från den norska ön där Beirut skrev musiken under pandemin. Inspirationen tog Beirut från fjordarna, norrskenet och den norska orgelspelare som han mötte i Norge.

Lauren Mayberry

Chvrches-sångaren Lauren Mayberry har sjösatt sitt soloprojekt med singeln Are You Wake?. Redan i somras meddelade artisten att hon ska ge sig ut på världsturné utan sitt band. Spelningarna har redan satt igång, så det lär nog inte dröja innan ett längre projekt ser dagens ljus.

Coi Leray

I början av veckan släpptes Coi Lerays senaste EP Blue Moon. “På den här EP:n är jag sårbar. Jag tröttnade på att testa nya saker och ville göra det jag gör bäst. Det är svårt att berätta min egen berättelse eftersom jag fastnar i narrativ från media, men musik är det bästa sättet att berätta den på”, skriver artisten på Instagram.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!