Lamix aktuell med ny singel

Redaktion 16:18 24 Sep 2021

Singeln Tsunami är den första låten från Lamix kommande EP som släpps i början av nästa år. 

Vi har pratat med Lamix om det kommande släppet, hur det är att jobba som independent och låten som släpps idag. 
– Jag skrev Tsunami första gången jag träffade en grym kille vid namn Carl-Philip. Han visade mig en sampel som ni hör inuti låten och jag fastnade direkt och började spela in melodier på beatet. Efter fem intensiva timmar i studion lyckades vi göra klart den samma dag. Den är berättad ur mitt perspektiv men i någon annans form och handlar om en kvinna som fastnat i mitt huvud, där jag förklarar vad jag kan ge och vem jag vill vara för henne. 

Du har samarbetet med artister som Molly Hammar och Jireel, vem är drömartisten att samarbeta med?
– Jag har inte riktigt nått drömsamarbete på det sättet. Gillar att skapa musik med folk jag vibbar med så känslan är viktigare där.

Din EP kommer ut i januari 2022, vad kan du berätta om den?
– En EP som förklarar vad som händer bakom kulisserna, bortom sociala medier och i det verkliga livet. Kommer släppa några singlar innan det är dags att släppa EP:n i slutet av januari. 

Du har rätt nyligen gått independent, vad är största skillnaden?
– Efter att ha varit signad i flera år är det en sjuk känsla att va egen. Inser att jag har varit jävligt dum och förvirrad genom att skriva på och låta andra bestämma vad jag skulle göra. Det tog lång tid för mig att ta mig ur och har fått starta om från början. Den musiken som kommit ut under året har jag skapat på mina villkor och jag hoppas att mina gamla och nya lyssnare gillar det dom hör.  

Vi har sett dig göra en och annan volt på scen, har du några andra trix i ess ärmen?
– Haha! Mina akrobatiska skills på scen är bara en liten del av det jag har att erbjuda. Större och sjukare saker kommer ske på scen i framtiden.

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!