Foto: Jack Bridgland.

Döskalle & Mästerligt möter Zara Larsson

Redaktion 07:32 8 Feb 2024

Zara Larsson släpper sitt nya album Venus den 9 februari. I samband med detta ger hon sig ut på The Venus Tour där hon headlinar en lång rad datum runtom i Europa, samt debuterar som skådespelare. Döskalle & Mästerligt träffar Sveriges största enda stjärna.

betyg: 6 Du är en av ganska få personer i landet där det räcker med att säga förnamnet för att man ska fatta vem som åsyftas.
– Tycker du det? 

betyg: 6 Absolut! Hur känns det att vara den mäktigaste artisten i Sverige? 
– Det är supernice. Jag känner mig på en toppenbra plats faktiskt. Ibland kan man känna lite drag av imposter syndrome men idag är jag på bra humör. Idag känns det fantastiskt.

betyg: 1 På tal om ennamnsartister var det fint att du tog dig an Carola och gav henne ett uppsving i karriären när det behövdes som mest.
– Mamma sa samma sak. Men alltså gjorde jag det? Visste folk inte vem Carola var innan, det låter ju helt sjukt. I min spotifylista har Carola alltid varit poppin'.

betyg: 1 Det var lite som när Rihanna och Kanye gjorde en låt med Paul McCartney och fansen frågade vem fan den där gamla gubben var som fick sitta och spela gitarr med dom. 
– Jag tar på mig den.

betyg: 6 Saknar du aldrig anonymiteten? 
– Det är det värsta jag hade kunnat tänka mig. 

betyg: 6 Att vara anonym?
– Ja. Jag är inte född för att vara anonym. 

betyg: 1 Du har en aura av att kunna använda uttrycket "vet du inte vem jag är".
– Det har faktiskt bara hänt en gång och det var utanför V av alla ställen, vem vill ens gå dit? Uppenbarligen ville jag det när jag var 18 år och pissfull. 

betyg: 1 Kom du in?
– Nej.

betyg: 1 Det kanske var för att de faktiskt visste vem du var?
– Exakt. De visste precis vem jag var. 

betyg: 6 Behöver du visa leg på Systembolaget? 
– Jag går inte så ofta på Systembolaget. 

betyg: 1 Säger du nu att du har folk som går på Systembolaget åt dig? 
– Det jag säger är att jag typ inte dricker någon alkohol. 

betyg: 1 Efter incidenten på V. 
– Efter det som hände utanför V. Jag tar andra droger istället.

betyg: 6 Venus beskrivs som "ett popalbum värdigt en gudinna". Det är ingen jättelåg häst direkt?
– Det citatet tas upp av exakt alla jag har gjort en intervju med, så uppenbarligen flyger det. Men alltså tanken är att även den som lyssnar får vara en gudinna när den lyssnar på albumet. Oavsett kön. Du kan få vara en gudinna om du vill. 

betyg: 1 Tack, men vi fortsätter intervjun. Du är bara 25 år, men har precis gjort både julskiva och julshow. Brukar man inte säga att det är dit artisters karriärer går för att dö? 
– Jo jag vet, jag sa det till min manager när vi gjorde showen. Även om jag älskar Lucia så undrade jag vad fan vi håller på med. Men jag kommer inte att göra någon egen konsert i Sverige förrän kanske 2025 så det kändes kul och lagom ambitiöst. Sen läste jag någon jävla, jävla recension där det stod något i stil med att risken är att vi får se henne här nästa jul och julen efter det och julen efter det. Du får se det som en väldigt exklusiv spelning som aldrig kommer att hända igen. 

betyg: 1 Det hade inget med ekonomi att göra? 
– Jag tror jag tjänade fem kronor på den. 

betyg: 6 Är det därför du ger dig in i fastighetsbranschen? 
– Alltså, det där är ett missförstånd. Jag har köpt en lägenhet, till mig själv. Svårare än så är det inte. 

betyg: 6 Å andra sidan verkar det gå rätt bra ekonomiskt. Får man fråga vad du gör med alla dina pengar? 
– Hm, vad gör jag egentligen med dem? Jag lägger dem på...

betyg: 1 Streams? 
– Nej, men däremot tjänster som gör livet enklare och mer bekvämt. Uber Eats, taxi, städning och andra saker som gör att jag bara kan gå runt med munnen öppen och bli matad. 

betyg: 6 Vad är det bästa med att vara ung och rik? 
– Att man inte behöver oroa sig för ekonomin. Som när jag pratar med min syster och hon funderar på att flytta ihop med sin kille för att ha 5 000 kronor mer att röra sig med i månaden. 

betyg: 6 Då sitter du hellre med öppen mun och blir matad. 
– Precis. 

betyg: 1 Finns det något kommersiellt samarbete som du absolut inte skulle ställa upp på? 
– Huawei.

betyg: 6 Abow.
– Haha, nej men jag tackar nej till ganska mycket faktiskt. Men de dummaste förslagen kommer inte förbi min manager. Min mamma däremot, som alltså inte är min manager, skulle gärna se mig i de flesta svenska produktioner. Hon tycker att allt på svensk tv är toppen. De enda förfrågningar som kommer fram till mig är sådana som min mamma får.

betyg: 6 Det kanske är bra att hon inte är din manager. Då hade det blivit julshow varje år. 
– 100 procent. Jag skulle inte vara den kreddigaste artisten direkt heller. 

betyg: 1 Dina plattor har en historia av att bli uppskjutna. Kan vi verkligen lita på att det kommer en nu?
– Det kan man. Nu kommer det en. Samtidigt är det roligaste med att släppa en skiva att man får börja på en ny. 

betyg: 6 Du har inga större problem med att hamna i blåsväder, en enkel googling ger 6 000 träffar på det ordet och ditt namn. Hur hårdhudad är du?
– Om man sitter och grottar ner sig i vardagen och läser om vad folk tycker och tänker tror jag att man gräver ner sig alldeles för mycket. Jag går väldigt sällan runt i mitt vardagliga liv och bekymrar mig över vad folk tycker om mig. Den enda gången det påverkar mig är när det kommer igen och igen och igen. Då tror jag att man omedvetet börjar ta till sig det. Hjärnan är inte speciellt smart på det sättet. Jag försöker att inte lägga för mycket värdering i folks åsikter vare sig om det är bra eller dåligt. 

betyg: 1 Vad gör dig ledsen? 
– Jag börjar gråta över exakt allt. Mest för att jag tycker att det är skönt och lite mysigt att gråta. Det kan vara något på TikTok som inte ens är sorgligt. Senast jag blev ledsen var när jag inte återanställde mitt band som jag har jobbat med i åtta år, trots att det var dags att gå vidare.

betyg: 1 Fruktar du den dagen då du inte längre får någon uppmärksamhet?
– Den dagen kommer aldrig att komma. Jag kanske däremot gör något annat någon gång och söker efter uppmärksamhet där istället. Jag tror att det ligger i min natur att ha den. 

betyg: 6 Du debuterar även som skådespelare i år då Netflixfilmen En Del av Dig har premiär. Är det början till ett nytt steg i din karriär vi ser? 
– Det hoppas jag verkligen. Jag hade en fantastisk upplevelse på set. Nu har jag inte sett filmen än men det kändes som att jag och Felicia, som spelar min lillasyster, hade grym kemi och det var så roligt. Vad är det för jävla låtsasjobb egentligen att vara skådis? Vuxna människor som leker en karaktär, sen får man betalt för det. Ett drömjobb om du frågar mig. Man går runt och bara lallar.

betyg: 1 Säger du såhär precis efter Guldbaggegalan. Fick du provspela?
– Självklart. Men det var nog mest för att de skulle kunna säga att "Zara behövde också provspela". 

betyg: 6 Precis som syskonen Skarsgård alltså. 
– Exakt. Att jag fick rollen hade heller ingenting att göra med att en av mina absolut närmaste vänner hade skrivit manus. 

betyg: 6 Är du bra på att ta regi? 
– Det tycker jag nog. Vi skådespelare hade också ganska fria tyglar vilket var urhärligt. 

betyg: 6 Hur var Sigge Eklund som regissör? 
– Helt otrolig faktiskt. Det är ofattbart att detta är hans första film. 

betyg: 1 Vilken del av artisteriet skulle du helst slippa?
– Det här. Alltså att sitta och svara på frågor. 

betyg: 6 Jag tar det inte personligt, det finns många idioter därute. 
– Nej men för att sammanfatta artisteriet gillar jag faktiskt det mesta i hela cykeln, och att det är så varierande att man egentligen inte hinner bli trött på något.

betyg: 1 Vilken är den dummaste fråga du har fått i en intervju, fram tills idag? 
– Jag har en tendens att prata väldigt mycket när jag svarar på en fråga, så ibland hinner jag liksom svara på 4-5 av journalistens frågor redan i det första svaret. Då kan jag bli rätt irriterad när dom ställer den ändå. Men jag har generellt en rätt positiv attityd, det hade varit väldigt jobbigt att prata med folk annars.

betyg: 6 När vi träffade Hoffmaestro och Juliette Lewis lämnade de intervjun på grund av att de blev arga på en fråga. Vilken fråga hade kunna få dig att lämna den här? 
– Alltså typ ingen tror jag. Vad fick dem att lämna? 

betyg: 1 I Juliette Lewis fall var det något om droger, när det kommer till Hoffmaestro har jag för mig att det var något om nätlinnen och en fråga i stil med "När ska ni sluta klä er som 13-åriga Hoffmaestrofans". 
– Hahahaha, det är ju sant? Och jättekul! Men nej jag har inga sådana regler.

betyg: 1 Det ryktas annars om att du har en lista med förbjudna ämnen. Men det dementerar du alltså. 
– Haha, va? En sån lista har iallafall inte jag sett. Så vad jag vet finns ingen sån.

betyg: 6 Har du försäkrat dina stämband? 
– Nä. Eller jag är försäkrad, om det är det du frågar. Hemförsäkring och sånt där. Men jag vet inte om man ens kan försäkra sina stämband i Sverige. Kan man det?  

betyg: 1 Inte fan vet jag, det är du som är artist. Då har du heller inte försäkrat någon annan del av din kropp? 
– Nej. 

betyg: 6 Vad tar du i bänkpress?
– 60 kilo. På en riktigt bra dag.

betyg: 1 60 kilo?!? 
– Nej okej, det är ljug. Säg 40 kilo då. På en riktigt bra dag.

betyg: 6 Din senaste singel heter You Love Who You Love. Vilken av dina låtar älskar du helst till? 
– Du det har faktisk hänt mig en gång med en snubbe jag träffade för ett par år sedan. Jag gillar egentligen inte att köra till musik då jag tycker att man tappar koncentrationen, men han satte på en playlist och då kom Rooftop. Det fick bli vad det blev. Men om jag måste välja nu får det nog bli Love Me Land, all in bara. 

Venus släpps den 9 februari.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!